Gheorghe Ştefan, OPERAT de urgenţă la coloană VIDEO. UPDATE

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, încarcerat la penitenciarul Jilava, a fost operat la coloană.

28 ian. 2015, 09:33
Gheorghe Ştefan, OPERAT de urgenţă la coloană VIDEO. UPDATE

UPDATE: „S-a prezentat la noi cu o problemă de coloană lombară, în urma examenului RMN am observat că există o mică hernie de disc. Am intervenit printr-o operaţie minim invazivă, a durat jumătate de oră, pacientul a fost treaz şi operaţia a decurs bine. Va rămâne în spital până mâine, când va fi preluat de colegi pt completarea investigaţiilor”, a declarat Rareş Nechifor, medicul care s-a ocupat de operaţia lui Gheorghe Ştefan, cu precizarea că primarul din Piatra Neam va sta internat 2-3 npţi. 

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a confirmat că are mari probleme de sănătate şi cere clemenţă din partea procurorilor care îl anchetează în dosarul Microsoft.

Gheorghe Ştefan a făcut infarct în spatele gratiilor. Pinalti este închis la penitenciarul Jilava de aproape trei luni după ce a fost arestat în dosarul Microsoft.

Implicarea mea in acest dosar este ca ma aflam la o masa intr-un restaurand la hotelul lui Dorin Cocos unde se mai aflau si alte persoane, recunoscandu-l pe Dinu Pescariu, dar dupa aceea mi s-a spus ca unul dintre cei care erau la masa era Claudiu Florica.

Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocos si Dumitru Nicolae niciodata despre contractul Microsoft.

Ma consider nevinovat deoarece sunt martori denuntatori si protejati care ma acuza fara nicio dovada concreta, fara sa existe inscrisuri, inregistrari audio-video sau ambientale. Nimeni din acest dosar nu spune ca am pretins vreo suma de bani (nici macar martorii protejati denuntatori.)

Starea mea de sanatate e foarte grava, avand dovezi de la spitalul Jilava si Rahova, culminand cu un preinfarct in arestul IGP cand mi-am pierdut cunostinta timp de o ora, iar de cand ma aflu in starea de arest mi s-au agravat tulburarile cardiace, ademonul de prostata, spondiloza lombara si leucemia limfatica cronica descoperite la analizele facute in arest.„, a declarat Gheorghe Ştefan în faţa procurorilor, potrivit unor surse A3.

Conform DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

„În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoş Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro”, potrivit procurorilor DNA.