Gigi Becali dă în judecată conducerea Penitenciarului Jilava VIDEO

Gigi Becali dă în judecată conducerea închisorii Jilava şi cere daune morale de un milion de euro. Becali este nemulţumit de modul în care a fost tratat de superiorii din penitenciar, informează România TV.

07 dec. 2013, 12:18
Gigi Becali dă în judecată conducerea Penitenciarului Jilava VIDEO

„Domnul Becali este decis să introducă o acţiune la instanţele de judecată, să solicite despăgubiri morale pentru situaţia care i s-a creat în mod inacceptabil prin deciziile unor membri ai conducerii Penitenciarului Jilava. Să fie obligate să-i plătească o sumă de bani domnului Becali, va solicita un milion de euro, cu titlul de daune morale”, a declarat, la România TV, Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali.

Becali acuză că tratamentul la care a fost supus a fost dictat de o persoană din conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care va fi de asemenea chemată în instanţă.

Citeşte şi Judecătorii au decis: Gigi Becali va putea ieşi din închisoare

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.