Gigi Becali susţine graţierea „pentru toată lumea”: „O să fie crime în puşcării din gelozie”

Gigi Becali s-a înscris pe lista persoanelor care vor participa la dezbaterea publică privind graţierea, organizată luni la Ministerul Justiţiei. Omul de afaceri, care a fost încarcerat pentru două condamnări, spune că este unul dintre puţinii care pot prezenta abuzurile care se fac în închisori. Totodată, el nu este de acord cu graţieri preferenţiale, pentru că, apreciază Becali, există riscul izbucnirii unor revolte în puşcării din cauza invidiei care se va naşte între deţinuţi.
Romania TV
29 ian. 2017, 14:33
Gigi Becali susţine graţierea

George Becali îşi motivează alegerea de a participa la dezbaterea de mâine pe tema graţierii. El face şi dezvăluiri şoc despre încălcările legii pe care se pare că le-ar face directorii de penitenciare şi membrii ANP.

„Mai in masura decat mine – membru in Parlamentul Europei, la Comisia Juridică şi cu puscarie facuta – si mai bine ca mine nu cunoaste niciun avocat legea. Le-am trait pe toate, stiu despre ce e vorba, cunosc oamenii care cunosc puscariile si mai bine ca mine nimeni nu stie. Plus de asta eu nu vreau pentru mine, eu vreau sa spun ce trebuie facut pentru ceilalti. Cea mai mare problema a puscariilor e incalcarea legilor. Si chestiunea cu mancarea… directorii fac smecherii cu furnizorii, iau spaga, toti sunt puscariabili ei si vin la ANP. E ca un sef mafiot care vine si ia spaga de la toti. Ei s-au obisnuit sa fie stapani de sclavi. au mentalitate criminala. Dar pentru asta trebuie sa aduci probe, de unde sa aduc eu probe?”, spune Gigi Becali.

Finanţatorul FCSB spune că marele risc al graţierii doar pentru anumiţi puşcăriaşi este riscantă, întrucât ar putea da naştere la violenţe între deţinuţi: „Gratierea o da Parlamentul, nu Guvernul. Aşa au dat apă la moară tinerilor care au ieşit in strada. Sa se dea pentru toată lumea, excluzand numai violenta. Dar si la aia trebuie sa le scazi 10%. Graţierea bagă intrigă între deţinuţi. Eu am sa propun sa se dea o gratiere in care intra toata lumea pe ani mai putin, nu infractiuni pe 7-8 ani. Am sa spun asa: daca este gratiere, toata lumea sa beneficieze la 4-5 ani, de la 5 ani trebuie sa existe o redozare, de la 5 la 10 ani sa se scada din pedeapsa. De la 10 la 15 sa mai scada si la aia 2 ani, sa ai 13 ani. O sa vedeti ca o sa fie crime in puscarii. Daca nu se vor da dozari la fiecare, sa scada 10%, o sa fie batai, o sa fie revolte, pentru ca intervine invidia, gelozia celor care raman in puscarie pe cei care ies”, a declarat Gigi Becali.

Becali s-a înscris la dezbaterea organizată de Ministerul Justiţiei referitoare la proiectele privind modificările codurilor penale şi graţierea unor pedepse, în calitate de vicepreşedinte la o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului şi de fost membru al comisiilor juridice din Parlamentul European şi din Parlamentul României.

Ministerul Justiţiei a anunţat că va organiza, în 30 ianuarie, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, înscrierea participanţilor urmând să se facă până vineri, în limita capacităţii de 50 de locuri a sălii unde va avea loc dezbaterea.

Dezbaterea publică privind proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse este programată luni, între orele 10.00 şi 12.00 la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), Sala de consiliu, etajul I, precizează reprezentanţii MJ.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Construcția gigant din România, făcută la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. E de mare interes strategic, e a treia din Europa și s-au plătit 60 de tone de aur pentru ea
Capital.ro
Avertisment pentru cei care stau la CURTE. Se ELIMINĂ de urgență
Playtech.ro
Dumnezeule! Maria Constantin, cu sânii la vedere în public. Le-a tăiat respirația tuturor cu bustul generos
DailyBusiness
Cel mai frumos drum din România, resdeschis circulației! Ce trebuie să știe șoferii înainte de a porni la drum
Adevarul
Câți bani au luat Bettyshor și Roxana ca să fie bătute măr de un bărbat. Reacțiile presei internaționale
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Impact.ro
Mihaela Rădulescu, GOALĂ pe internet. Ipostaze incendiare, doar Bănică o vedea așa
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cresc salariile minime de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații români
Capital.ro
Regula de care șoferii încă nu au aflat. E interzis dacă vrei să-ți speli mașina
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
BOALA care face RAVAGII în ROMÂNIA! Infecția cu enterovirus, tot mai frecventă!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'