GIGI BECALI: „Voi ieşi din închisoare, calculatorul mă eliberează”

Emoţii mari pentru George Becali vineri, când Judecătoria Medgidia îi poate semna paşaportul pentru libertate. Dacă judecătorul va admite cererea de eliberare condiţionată şi dacă procuratura nu va face recurs până luni, marţi dimineaţă, latifundiarul din Pipera poate să-şi îmbrăţişeze familia în libertate.

05 mart. 2015, 23:09
GIGI BECALI: „Voi ieşi din închisoare, calculatorul mă eliberează”

GIGI BECALI ar putea petrece Paştele în familie. Judecătoria Medgidia analizează eliberarea condiţionată a deţinutului George Becali. 

În cursul zilei de joi, prin intermediul unui apropiat, George Becali a explicat pentru ziarulring.ro, din puşcărie, de ce crede că merită să fie eliberat condiţionat. ”Ieri (n.r. – miercuri) am fost la comisie. Eu acum îndeplinesc condiţiile liberării condiţionate pe calculator. Calculatorul mă liberează, nu comisia, nu judecătorul. Calculatorul arată tot ce am câştigat până acum: am achitat prejudiciul integral şi pentru mine, şi pentru ceilalţi condamnaţi, pentru Babiuc şi pentru Cioflină. Deci am îndeplinit prima şi cea mai importantă condiţie: am achitat trei milioane de euro pentru toţi inculpaţii. Vă spun, totul e matematic şi, bineînţeles, e legea deasupra: instanţa nu are cum să nu admită cererea mea de liberare condiţionată pentru că, aşa cum arată calculatorul, am îndeplinit toate condiţiile.

Gigi Becali iese din PUŞCĂRIE. Dosarul de ELIBERARE CONDIŢIONATĂ i-a fost APROBAT

Am achitat integral prejudiciul, am executat două treimi din pedeapsă, sunt de peste un an în regim deschis, mai precis de un an şi patru luni. Şi, pe deasupra, nu am fost sancţionat. Nu vă mai spun că am participat la toate activităţile socio-psihologice ale puşcăriei. Am 550 de credite în plus. Ca să înţelegeţi, 80 de credite echivalează la o învoire de 10 zile. Eu am plecat acasă de cinci ori: de două ori câte o zi şi de trei ori câte cinci zile. Şi gata. Astea sunt condiţiile. Le îndeplinesc pe toate. Mâine (n.r. – azi) îi voi arăta judecătorului toate aceste lucruri: cum am fost recompensat; cum am avut comportament ireproşabil; cum am fost în învoire şi am venit la ora fixată, ba chiar mai devreme. De ce spun că am avut comportament ireproşabil? Pentru că niciun deţinut în România nu a avut vreodată un comportament ca al meu. Cu 550 de credite în cont. Aceste credite le câştigi prin activităţi. Vă daţi seama câte activităţi am făcut? (…) Dacă până luni nu face procuratura recurs, marţi voi fi liber. Doamne ajută!” 

GIGI BECALI: „Cu Steaua, din puşcărie, am adus României 45 de milioane de euro”

Cea mai mare satisfacţie a omului de AFACERI aflat acum la un pas de libertate o reprezintă banii aduşi României cu Steaua. Aduşi, nu scoşi din România. „Cât timp am fost în puşcărie, eu, cu priceperea mea, am adus în România 45 de milioane de euro. Atât am adus eu cu Steaua din prime UEFA şi din vânzări de jucători. Şi am plătit impozite la stat 15 milioane de euro. Deci, cu Steaua, din puşcărie, timp de doi ani, am adus cadou României 45 de milioane de euro. Nescoţând nimic din ţară. Cine a mai adus în România 45 de milioane de euro din puşcărie? Păi, dacă eu i-am bătut pe toţi din puşcărie?!… Am câştigat campionatele din puşcărie!… Eu nu am off-shoruri. Eu am toţi banii în România. Eu nu plec cu banii din România. Eu scot banii din Europa şi-i aduc în România”.

Gigi Becali spune că acum, la sfârşit, vrea să şteargă cu buretele totul şi să se despartă cu prietenie şi frăţie de cei din penitenciar: de la cei cu care a împărţit o bucată de pâine în celulă până la gardieni şi şefii cei mari. ”M-am obişnuit cu ei. Una peste alta, vreau să mă despart de toţi în frăţie. Chiar dacă de multe ori am fost sancţionat pe nedrept, pentru că eu am fost cel mai chinuit deţinut şi la Jilava, şi aici, la Poarta Albă. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut peste toate şi acum e finalul. Şi vreau să mă despart frate cu ei. Şi faţă de conducere, şi de director, şi de toţi. Şi nu vreau să mă mai gândesc deloc la ce a fost. Am şters cu buretele şi vreau să rămân prieten cu toţi. Las acolo, în puşcărie, o parte din viaţa mea, cu bune şi cu rele. Dar ei nu au nicio vină. Au făcut şi ei ce au putut să facă. E sistemul de aşa natură încât ei au fost obligaţi să mă sancţioneze. Aşa că nu am niciun fel de duşmănie pentru ei. Am numai dragoste”.