Gigi Chiru, urmărit penal: Voi colabora cu organele de anchetă şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie, susţine că va colabora cu anchetatorii pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi că nu intenţionează să folosească în ajutorul său imunitatea parlamentară.

31 oct. 2014, 12:09
Gigi Chiru, urmărit penal: Voi colabora cu organele de anchetă şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară

Senatorul Gigi Chiru susţine, într-o declaraţie de presă, că a luat act de acuzaţiile pe care i le aduce Direcţia Naţională Anticorupţie.

„În întreaga mea activitate politică am susţinut activitatea DNA şi, în special, pedepsirea celor care au încălcat legea. Voi colabora cu organele de anchetă pentru a-mi putea demonstra nevinovăţia şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară pentru a se face lumină în acest caz.

Apreciez că procedurile judiciare sunt corecte şi mă voi abţine de la a face declaraţii până la finalizarea anchetei. Mi-aş dori ca toţi cei care citesc comunicatul DNA să nu uite să parcurgă şi ultimele rânduri ale acestuia care spun că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune Chiru.

Senatorul Gigi Chiru, URMĂRIT PENAL. Pedelistul a cerut MITĂ de 1,5 milioane de euro

Gigi Chiru, senator PDL, este urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut mită un milion şi jumătate de euro. Chiru este acuzat de procurorii anticorupţie pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, spălare de bani şi fals în declarații.