Nereguli grave descoperite la Protecţia Copilului din Vaslui. Fondurile instituţiei, cheltuite nejustificat

Situaţie fără precedent la Protecţia Copilului din Vaslui! Un raport al Curţii de Conturi scoate la iveală cum s-au cheltuit abuziv sume importante de bani, asta în timp ce angajaţii nu şi-au mai primit salariile de două luni.

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 09:21
Nereguli grave descoperite la Protecţia Copilului din Vaslui. Fondurile instituţiei, cheltuite nejustificat

Curţii de Conturi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui se află într-un colaps financiar fără precendent, cei peste 2.500 de angajaţi neîncasându-şi salariile de două luni. Pentru situaţia financiară critică au fost invocate subfinanţarea, dar şi majorările salariale operate în această vară în rândul funcţionarilor publici.

În realitate, falimentul care bate la uşa DGASPC Vaslui ascunde şi alte aspecte, multe de natură penală. Neregulile care au dus la cheltuirea nejustificată a fondurilor publice sunt confirmate de un control al Camerei de Conturi Vaslui realizat în această vară, scrie adevarul.ro. 

În urma încheierii misiunii de audit financiar, inspectorii Camerei de Conturi au întocmit un raport în care au consemnat deficienţele constatate la DGASPC Vaslui. Valoarea prejudiciilor cauzate de modul defectuos în care s-a cheltuit bugetul DGASPC depăşeşte 2.500.000 lei, iar suma vizează doar eşantioanele supuse controlului. Banii urmează a fi recuperaţi, în caz contrar Camera de Conturi avertizând DGASPC că va formula plângere penală.

Investiţii supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrări achitate fără a fi realizate, studii plătite în mod nelegal angajaţilor privilegiaţi,cazări exclusiviste în cazul deplasărilor în interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fără justificare sunt câteva dintre neregulile descoperite şi imputate de inspectorii Camerei de Conturi conducerii DGASPC Vaslui.