Gorghiu, despre evaluarea Guvernului după cutremurul din Italia: Sper să avem o analiză lucidă şi un plan de acţiune

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, consideră că inițiativa Guvernului de a evalua cât este de pregătită România să facă față unei situații similare celei din Italia privind cutremurul este bună și speră ca românii să beneficieze cât mai curând de o analiză lucidă și un plan de acțiune.

29 aug. 2016, 18:26
Gorghiu, despre evaluarea Guvernului după cutremurul din Italia: Sper să avem o analiză lucidă şi un plan de acţiune

„Seismul din Italia este o tragedie și pentru România: bilanțul victimelor din rândul cetățenilor noștri se ridică la 11 persoane decedate, 6 rănite și o altă persoană dispărută. Familiile îndoliate și toți cetățenii noștri, care suferă de pe urma cutremurului, trebuie să simtă că statul român le este alături. În același timp, vreau ca cei care trăiesc în țară să se poată simți în siguranță și să aibă încredere că suntem, pe cât posibil, protejați în cazul unei catastrofe. De aceea, cred că este bună inițiativa Guvernului de a evalua cât este de pregătită România să facă față unei situații similare celei din Italia. Sper să avem cât mai curând o analiză lucidă și un plan de acțiune. Încă o dată, condoleanțe celor care au pierdut oameni dragi în această tragedie, putere și încredere celor care au supraviețuit!”, a scris Gorghiu luni, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să pregătească o analiză privind modul în care România este pregătită să facă față unei catastrofe precum cea din Italia, scrie Agerpres.