Ce îi propune Alina Gorghiu lui Victor Ponta pe Facebook: vot la vedere al senatorilor şi dublarea alocaţiilor

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a postat un mesaj, luni, pe Facebook, prin care îi propune premierului Victor Ponta consens pe două teme: votul la vedere al senatorilor PSD în cazurile Şova-Vâlcov şi dublarea alocaţiilor pentru copii, după ce liderul PSD a refuzat să îi răspundă la cererile dintr-o scrisoare deschisă.

23 mart. 2015, 20:16
Ce îi propune Alina Gorghiu lui Victor Ponta pe Facebook: vot la vedere al senatorilor şi dublarea alocaţiilor

”Întrucât dl Ponta consideră că a nu bloca justiţia înseamnă scandal şi pentru că, din când în când, îşi aduce aminte că are responsabilităţi de prim-ministru îi propun consens pe două teme:

1. Miercuri, senatorii PSD să voteze la vedere

2. Dublarea alocaţiilor pentru copii, mai ales că domnia sa crede că deja a făcut acest lucru. În rest, poate să lipsească, în continuare, de la şedinţele în care justiţia are solicitări în privinţa partenerilor săi politici”, a postat Alina Gorghiu pe pagina de socializare.

Citeşte şi: Victor Ponta îi răspunde lui Kovesi: Vrem să colaborăm cu toţi oamenii cinstiţi VIDEO

Alina Gorghiu şi Victor Ponta au avut un schimb de mesaje, luni, pe tema votului privind reţinerea şi arestarea parlamentarilor, la cererea justiţiei.

Alina Gorghiu i-a cerut astfel preşedintelui PSD Victor Ponta, prin intermediul unei scrisori deschise, să le ceară public parlamentarilor PSD să voteze la vedere în privinţa cererilor DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, în cazurile Şova şi Vâlcov.

Copreşedintele PNL mai cerea ca PSD să nu blocheze adoptarea proiectului legislativ al partidului său privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, în cursul urmăririi penale.

În replică, liderul PSD, premierul Victor Ponta, nu a dorit să răspundă cererii copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, formulată în scrisoarea deschisă, ca parlamentarii PSD să voteze la vedere în cazurile Şova şi Vâlcov, spunând că nu a citit scrisoarea şi nu este interesat de scandal şi „pus poalele în cap”.

Citeşte şi: Victor Ponta şi Alina Gorghiu, ceartă pe alocaţiile pentru copii

„Cei de la PNL au mai spus şi nu au votat. Nu am citit (scrisoarea trimisă de Gorghiu-n.r.), nu am avut nici timp şi nici foarte mare preocupare să văd în fiecare zi cu ce mă mai ceartă şi mă mai înjură Gorghiu.

Ea este cu scandalul, înainte era Udrea cu scandalul. Eu chiar cred că, cât timp sunt prim-ministru, am foarte multe responsabilităţi faţă de cetăţenii acestei ţări, să le spunem ce facem cu Codul Fiscal, cu sănătatea, cu educaţia, nu să stau toată ziua să răspund la scandal şi la pus poalele în cap. Deci, nu ştiu ce a zis, nu comentez, nu mă interesează”, a spus Victor Ponta, în Parlament.