Grecia va prezenta „o listă precisă de reforme în următoarele zile”

Grecia va prezenta "o listă completă de reforme precise în următoarele zile", au anunțat într-un scurt comunicat instituțiile europene în noaptea de joi spre vineri, după o reuniune asupra salvării financiare a țării, informează AFP.

20 mart. 2015, 06:32
Grecia va prezenta „o listă precisă de reforme în următoarele zile”

Grecia va stabili reformele, iar angajamentele asumate în cadrul Eurogrupului din 20 februarie au fost reafirmate, cu scopul „de a încheia cât mai curând posibil” și „într-un spirit de încredere reciprocă”, adaugă declarația publicată după o întâlnire de mai mult de trei ore consacrată Greciei, la care au participat cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, potrivit Agerpres.

La această reuniune, organizată la cererea primului ministru grec Alexis Tsipras de președintele Consiliului Donald Tusk pe marginea summitului celor 28 la Bruxelles, au participat de asemenea președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și cei ai BCE Mario Draghi și Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.

„Nu am discutat despre cifre sau angajamente specifice”, a declarat dna Merkel într-o conferință de presă.

„Li s-a cerut (liderilor greci) să fie mai preciși asupra reformelor și ca acestea să fie prezentate mai repede decât era prevăzut”, a explicat la rândul său Hollande, insistând că „noțiunea de accelerare a fost dorită și de unii și de alții”.

„Discuțiile politice au loc la Bruxelles, misiunile de verificare la Atena”, precizează textul instituțiilor, indicând că „Eurogrupul este gata să se întâlnească din nou cât mai curând posibil”.