Ministrul german de Finanţe: ORELE sunt NUMĂRATE pentru Grecia

Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanţe, s-a arătat a fi foarte îngrijorat de situaţia economică şi financiară a Greciei - ţară înglodată în datorii mai ales după criza economico-financiară mondială. Schauble spune că devine tot mai difică găsirea unei soluţii pentru salvarea acestei ţări.

18 mart. 2015, 20:32
Ministrul german de Finanţe: ORELE sunt NUMĂRATE pentru Grecia

‘Orele sunt numărate pentru Grecia’, a declarat miercuri ministrul german de finanțe, Wolfgang Schauble, apreciind că devine ‘din ce în ce mai dificil de găsit soluții’ la problemele Atenei, a cărei visterie este goală.
‘Eu și toți cei care urmăresc asta avem impresia că timpul este limitat pentru Grecia’, a declarat ministrul în cadrul conferinței de presă de prezentare a proiectului de buget pe 2016.

‘Va fi din ce în ce mai dificil de găsit soluții, asta este marea preocupare’, a adăugat el, în ajunul summitului european de la Bruxelles și într-un moment în care spectrul unei ieșiri a Greciei din zona euro reîncepe să agite spiritele.

Wolfgang Schauble a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru deteriorarea relațiilor între Berlin și Atena, care au ajuns la nivelul cel mai scăzut după ce guvernul grec s-a plâns de afirmațiile ministrului de finanțe german.

Citeşte şi Germanii vor ca Grecia să iasă din zona Euro. Politica premierului Tzipras nu le inspiră încredere

‘Nu am cunoștință să fi făcut vreo declarație nepoliticoasă la adresa vreunui om politic grec’ a spus el, în timp ce liderul SPD și ministrul economiei Sigmar Gabriel a cerut o dezbatere rațională în acest caz.

‘Nu este vorba despre Grecia împotriva Germaniei’, a spus el, ‘ci despre a menține, împreună, stabilitatea zonei euro’. El a asigurat de ‘enormul său respect pentru ceea ce a îndurat populația greacă’ în ultimii ani, pe fondul derutei economice a Greciei.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat și el îngrijorarea, miercuri, la Bruxelles. ‘Rămân îngrijorat, nu sunt mulțumit de progresele realizate în cursul ultimelor zile și aș vrea ca și unii și ceilalți să se trezească’, a spus el.

Citeşte şi Ministrul grec al Finanţelor, acuzat că a făcut un GEST OBSCEN la adresa Germaniei. REACŢIA demnitarului elen

Discuțiile tehnice s-au înmulțit în ultimele zile la Bruxelles și la Atena pentru a avansa în programul de reforme al Greciei și a găsi soluții la problemele cu lichiditățile ale acestei țări, dar ele întâmpină serioase dificultăți, notează AFP, citată de Agerpres.

‘Trebuie să găsim condiții acceptabile pentru toți’, a apreciat la rândul său Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice. Condițiile în chestiune sunt cele puse de Eurogrup la 20 februarie, când s-a decis prelungirea până la finalul lui iunie a programului de finanțare a Greciei în schimbul reformelor care vor fi stabilite până la sfârșitul lui aprilie.