Grindeanu: Iordache îşi va asuma ce n-a făcut bine. Dacă nu, voi decide în ceea ce înseamnă poziţia sa

Ministrul Justiției, Florin Iordache, își va asuma "ceea ce n-a făcut bine", a declarat premierul Sorin Grindeanu, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla va lua o decizie în ceea ce privește poziția acestuia.

05 feb. 2017, 18:03
Grindeanu: Iordache îşi va asuma ce n-a făcut bine. Dacă nu, voi decide în ceea ce înseamnă poziţia sa

„Sunt câteva zile în care oricum e singur în minister. (…) Va fi bugetul în Parlament, avem și o moțiune de cenzură în care până la urmă subiectul e dat de ceea ce s-a întâmplat la Ministerul Justiției, dar Florin Iordache își va asuma ceea ce n-a făcut bine. Dacă nu, vă spun că după aceste etape voi lua decizia în ceea ce înseamnă poziția dânsului acolo”, a afirmat Sorin Grindeanu, duminică, la o emisiune de televiziune, potrivit Agerpres.

El a spus că i-a cerut lui Florin Iordache să clarifice situația și să explice „de ce s-a ajuns aici”.

„Eu i-am cerut și nu a uitat (…) să vină să clarifice situația, de ce s-a ajuns aici, să își asume anumite lucruri ca după aceea să iau decizia, și o voi lua, legată de Ministerul Justiției. E clar că anumite lucruri care țin de ceea ce înseamnă, dacă mă refer în primul rând la modul în care am știut să explicăm această ordonanță, cu argumente, cu ceea ce înseamnă parte pozitivă în ordonanța de urgență, anume prevederi în articole care au fost declarate neconstituționale (…) aceste argumente n-au mai contat la un moment dat și aici a fost un minus major în modul în care s-a explicat această ordonanță”, a adăugat prim-ministrul.

Grindeanu a mai spus că la Ministerul Justiției „situația e dificilă”, întrucât nu mai există secretari de stat, iar ministrul Iordache a rămas „cam singur”.

„Situația la Ministerul Justiției azi, de exemplu, nu a fost deloc simplă. (…) Azi voiam să facem ședința de guvern prin care să adoptăm această ordonanță de urgență care abrogă prevederile OUG 13. Situația e dificilă, în sensul că Florin Iordache rămăsese cam singur în minister, fără secretari de stat, care au plecat spre locul de muncă anterior. (…) Azi de dimineață Florin Iordache a lucrat la această ordonanță împreună cu personal din Ministerul Justiției. În zilele următoare are de susținut bugetul, avem bugetul de trecut”, a mai spus Grindeanu.

CITEŞTE ŞI: Dragnea: Premierul Grindeanu va lua o decizie privind Ministerul Justiţiei joi sau vineri