Gripa aviară se extinde în Franţa: Patru noi cazuri de îmbolnăvire

Autoritățile franceze au descoperit patru noi cazuri de gripă aviară înalt patogenă în sud-vestul Franței, numărul cazurilor ajungând la zece, transmite Reuters, citată de Agerpres.

09 dec. 2015, 19:40
Gripa aviară se extinde în Franţa: Patru noi cazuri de îmbolnăvire

Unul din cazurile noi de gripă aviară a fost descoperit în Haute-Vienne, o regiune care anterior nu a fost afectată de virus. Alte regiuni afectate sunt Dordogne și Landes.

Acestea sunt primele cazuri de gripă aviară înalt patogenă din Franța din ultimii opt ani.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a avertizat recent că peste 35 de țări au fost afectate de înmulțirea cazurilor de epidemie de gripă aviară de la începutul anului trecut și până în prezent, epidemii care au condus la eutanasierea mai multor zeci de milioane de păsări.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

De asemenea, datele OIE arată că 28 de țări au fost afectate de la începutul acestui an de epidemii de gripă aviară de subtipurile înalt patogene (H7 și H5), în creștere față de 19 țări afectate în 2014 și 14 țări în 2013.