Guvern: Băsescu a dezinformat opinia publică pe subiectul Ordonanţei privind certificatele verzi

Traian Băsescu a dezinformat opinia publică pe subiectul OUG privind certificatele verzi, legea privind aprobarea ordonanței fiind votată de Parlament, dar blocată de președinte, ceea ce a avut ca efect creșterea facturilor la energie electrică, precizează Executivul în cadrul unui comunicat de presă citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mart. 2014, 20:10
Guvern: Băsescu a dezinformat opinia publică pe subiectul Ordonanţei privind certificatele verzi

„Pe subiectul OUG 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile, președintele României, domnul Traian Băsescu, a dezinformat în direct, fățiș, voit și într-un mod iresponsabil opinia publică! Îl invităm pe domnul președinte Traian Băsescu să spună românilor adevărul, anume că Legea pentru aprobarea OUG 57/2013 a fost adoptată pe 17 decembrie 2013 de către Camera Deputaților, fiind transmisă spre promulgare pe 19 decembrie 2013. Ulterior, președintele României a cerut Parlamentului reexaminarea reglementării, această solicitare fiind respinsă de cele două Camere în luna februarie a acestui an. Astăzi, același președinte al României a dezinformat media și cetățenii României, spunând că din informațiile sale legea nu a fost votată în Parlament, în contextul în care chiar domnia sa a cerut reexaminarea acesteia, după ce a fost votată în cele două Camere!”, afirmă comunicatul.

Totodată, Executivul arată că legea a trecut deja de votul Parlamentului, de două ori, ”ultima dată pe 26 februarie”, fiind în prezent trimisă de președintele Băsescu la Curtea Constituțională ”într-o nouă încercare de blocare”.

De asemenea, președintelui i se reamintește faptul că, prin această lege, Guvernul intenționează reducerea numărului de certificate verzi și, implicit, stoparea creșterii prețului la energia destinată cetățenilor și industriei naționale.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că va promulga Legea certificatelor verzi imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile, astfel încât să România să nu se aleagă cu o procedură de infringement.
„Legea certificatelor verzi este în Parlament, este retrimisă la Parlament pentru că trebuia să vina un aviz de la Comisia Europeană. Vă asigur că nu am nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce îndeplinim toate procedurile, pentru ca România să nu se mai aleagă cu un infringement,” a precizat șeful statului la Palatul Cotroceni.