Marius Dunca, fostul şef ANPC, propus la Ministerul Tineretului şi Sportului. A fost prima victimă a scandalului „Colectiv”

Marius Alexandru Dunca a fost propus de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei de marţi a Comitetului Executiv Naţional pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului în Cabinetul Grindeanu. Politicianul a cunoscut notorietatea după ce a fost demis de la şefia ANPC, de către fostul premier Victor Ponta după tragedia din clubul Colectiv.

RomaniaTV.net
03 ian. 2017, 14:24
Marius Dunca, fostul şef ANPC, propus la Ministerul Tineretului şi Sportului. A fost prima victimă a scandalului „Colectiv”

Marius Dunca s-a născut la 19 iulie 1980, la Braşov, şi a absolvit Universitatea Transilvania în 2004, fiind de profesie inginer mecanic.

Între noiembrie 2006 şi noiembrie 2007, el a fost consilier cabinet parlamentar, iar în perioada decembrie 2007 – decembrie 2008 a fost consilier cabinet europarlamentar. Din iunie 2009 până în noiembrie 2009 a fost director coordonator al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Din mai 2012 şi până în noiembrie 2015, politicianul a lucrat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, îndeplinind funcţiile de vicepreşedinte şi ulterior preşedinte ANPC. 

După demiterea de la ANPC din 3 noiembrie 2015, în urma anchetei legate de Colectiv, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO). El a mai fost director în cadrul societăţii Diamond Cleaning Braşov.

Marius Dunca este preşedintele PSD Braşov şi la 11 decembrie 2016 a fost ales senator de Braşov.

Citeşte şi  Guvernul Sorin Grindeanu va avea mai multe ministere. Care sunt surprizele după ultimele negocieri