Guvernul cumpără AVION pentru Iohannis şi Ponta. DECIZIA premierului

Guvernul a decis să înceapă demersurile pentru achiziţionarea unei aeronave speciale pentru deplasările externe ale preşedintelui şi premierului.  Victor Ponta a semnat o decizie prin care este modificată comisia interministerială care se va ocupa de cumpărarea avionului. 

20 mai 2015, 12:19

În Monitorul Oficial a fost publicată o decizie a premierului Victor Ponta prin care se constituie o comisie specială pentru negocierea achiziţionării unei aeronave.

 

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va negocia cu Tarom în ceea ce privește achiziționarea unei aeronave de protocol, care poate fi folosită de preşedinte, premier şi de preşedinţii celor două Camere. 

Administrația Prezidențială a avut discuţii cu Guvernul pentru cumpărarea a două avioane.  

După ce Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles, la Consiliul European cu o aeronavă privată, consilierul său, Dan Mihalache, a declarat: „E absolut anormal să nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba pe fostul președinte de ce a ajuns România în starea în care practic nu are. (…) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când văd că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un orizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară”. 

CITEŞTE ŞI Dan Mihalache confirmă discuţia cu privire la achiziţia unei aeronave prezidenţiale VIDEO

Pe termen lung Cotroceniul vrea două avioane, unul mai mare și unul mai mic, de rezervă. Decizia aparține însă Guvernului. Între timp, negocierea dintre palate a fost redeschisă, fapt confirmat de Administrația Prezidențială:

„Cu privire la viziunea pe termen lung a instituţiei pentru simplificarea situaţiei zborurilor speciale, vă transmitem că Administraţia Prezidenţială are o poziţie definitivată privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe această temă a fost iniţiat cu reprezentanţi ai Guvernului României”.