Guvernul de la Budapesta alocă 1,7 milioane de euro pentru agricultorii din Bazinul Carpatic

Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 19:17 // Actualizat: Vineri, 12 Ianuarie 2018 19:17 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Agriculturii din Ungaria, Fazekas Sandor, a anunţat că Guvernul de la Budapesta va aloca în acest an 520 de milioane de forinţi, respectiv 1,7 milioane euro, pentru sprijinirea agricultorilor din Bazinul Carpatic, majoritatea banilor urmând să fie repartizaţi în Transilvania.

Fazekas Sandor a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că vor fi sprijite şi instituţiile de educaţie din domeniul agricol, vor fi acordate burse studenţilor şi cărţi de specialitate, dar vor fi susţinute şi proiecte de protecţie a mediului.

„Guvernul Ungariei sprijină agricultura din Bazinul Carpatic, regiunea unde trăiesc maghiarii din afara Ungariei fiind foarte importantă pentru noi. Astfel, vom aloca în acest an 520 de milioane de forinţi (1,7 milioane euro – n.r.), majoritatea banilor fiind pentru Transilvania, în vederea extinderii reţelei de consultanţă agricolă, pentru educaţie profesională, pentru schimburi de experienţă în agricultură. Vom sprijini, de asemenea, şi instituţiile de educaţie din domeniul agricol, vom acorda burse studenţilor şi cărţi de specialitate. Banii vor putea fi folosiţi şi pentru proiecte de protecţie a mediului. Există o colaborare strânsă între agricultorii din Ungaria şi cei din România”, a spus Fazekas, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Ambasadorul României a fost convocat la Ministerul ungar de Externe după declaraţiile lui Mihai Tudose. Reacţia MAE

Potrivit acestuia, reţeaua de consultanţă agricolă prevede existenţa unui specialist agricol în fiecare localitate al cărui rol va fi de sprijinire a fermierilor în scrierea proiectelor de obţinere a finanţărilor europene sau naţionale, sfaturi privind culturile sau asocierile dintre agricultori.

 „Vom cere propuneri din partea fermierilor din Transilvania ce fel de proiecte vor trebui sprijinite. Punem un accent deosebit pe tineri care ar trebui să se întoarcă în sate şi să dezvolte agricultura”, a mai spus ministrul Agriculturii de la Budapesta. Acesta a subliniat că în Ungaria va avea loc în acest an un târg agricol internaţional, unde fermierii din Bazinul Carpatic, inclusiv cei din Transilvania, vor putea să îşi vândă produsele.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
agricultori Bazinul Carpatic Budapesta Transilvania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
21 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H