Guvernul suplimentează programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei

Guvernul a sumplimentat, miercuri, programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei. Asta, în condiţiile în care în prima jumătate a anului au fost cheltuite peste 2 miliarde de lei pentru acest program. 

28 sept. 2016, 07:47
Guvernul suplimentează programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei

Guvernul a suplimentat, miercuri în şedinţă, fondurile pentru Prima Casă pentru acest an cu 500 de milioane de lei, iar prioritate vor avea dosarele deja aprobate, suplimentarea făcându-se deoarece numărul solicitărilor a fost mai mare decât suma alocată iniţial.

Totodată, în luna octombrie va fi finalizată o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel încât toate părțile implicate să își poată face planuri pe un astfel de termen.

Sunt mai multe modificări cuprinse în această hotărâre de guvern. Pe lângă alocarea unor noi fonduri, se vrea şi armonizarea plafoanelor cu capacitatea reală a băncilor de a oferi credite Prima Casă.

Fondurile au mai fost suplimentate o dată, în luna mai, cu 500 milioane de lei.

Programul Prima Casă continuă să fie un program profitabil. Rata de neplată este undeva la 0,3%, acesta reprezentând motivul principal pentru care băncile acordă în continuare credite.