Hachiko din tramvaiul 41. Un căţel îşi aşteaptă stăpânul într-o staţie RATB din Bucureşti

Oricine a auzit de Hachiko, cainele care si-a asteptat zi de zi stapanul in gara, vreme de 9 ani, dupa ce acesta a murit. Povestea căţelului este sfâşietoare şi drept răsplată pentru devotamentul lui, oamenii i-au făcut statuie în Gara Shibuya. Se spune ca si in Bucuresti exista un astfel de caine.

RomaniaTV.net
18 apr. 2015, 11:03

Un suflet pierdut cauta cu disperare alinare. De mai bine de un an cainele cu privirea ratacita isi cauta stapanul. Ochii ii sunt atintiti pe tramvaiul 41 unde poate ca si-a vazut ultima oara prietenul.

Atat de mult isi doreste reintâlnirea cu stapanul incat opreste tramvaiul plin cu calatori.

Potrivit kanald.ro, trecatorii incearca sa-i mai aline suferinta. Altii se ofera sa-l ia acasa. Insa, in inima lui este loc pentru un singur stapan.

Povestea lui Hachiko s-a repetat şi într-un oraş din Bolivia. Cochabamba este martorul unei lecţii de loialitate şi perseverenţă oferite de un căţel, care de cinci ani îşi aşteaptă la un colţ de stradă stăpânul ce a murit acolo în urma unui accident.

I se spune „Hachi”, „Huachi” sau „Huachito”, după numele câinelui din filmul japonez „Hachiko”, povestea sa fiind izbitor de asemănătoare. Stăpânul lui Hachiko, un profesor de inginerie agronomă la Universitatea din Tokyo, a murit în anul 1925 în urma unei hemoragii cerebrale, dar căţelul a venit în fiecare zi gară, timp de nouă ani, pentru a-l aştepta la ora la care sosea trenul cu care făcea naveta.

Citeşte şi Cum reacţionează un câine atunci când îşi revede stăpânul după luni întregi VIDEO

Stăpânul căţelului din Bolivia era un student care mergea în fiecare zi la facultate cu motocicleta şi el îl urma. Dar, într-o zi a fost victima coliziunii cu un taxi şi a decedat în drum spre spital. De atunci, căţelul trece în fiecare zi pe acolo şi, când ajunge la intersecţia unde s-a petrecut accidentul, începe să plângă, povestesc localnicii care îl îndrăgesc şi îi aduc de mâncare, la fel cum făceau şi japonezii cu Hachiko.

Citeşte şi Imagini EMOŢIONANTE în Marea Britanie. Un câine a fost salvat din ghearele morţii

Mai mulţi oameni au încercat să-l adopte şi l-au luat la ei acasă în alte părţi ale oraşului, dar se pare că afecţiunea lui faţă de stăpânul pe care l-a pierdut este mai puternică, pentru că de fiecare dată a fugit şi s-a întors la locul accidentului, sperând că îl va mai revedea trecând pe acolo cu motocicleta.

Hachikō ( 10 noiembrie 1923 – 8 martie 1935), cunoscut în japoneză drept „credinciosul câine Hachikō” a fost un câine din rasa Akita Inu născut la o fermă din apropierea orașului Ōdate, rămas în memoria umanității pentru devotamentul față de stăpânul său chiar și la mulți ani după decesul acestuia.

În aprilie 1934, o statuie de bronz a fost ridicată în onoarea lui Hachiko în fața Gării Shibuya, la ceremonia de dezvelire fiind prezent chiar și Hachikō. Statuia a fost reciclată pentru eforturile de război din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar Societatea pentru Refacerea Statuii Hachiko l-a însărcinat pe Takeshi Ando, fiul artistului original, cu ridicarea unui nou monument. Statuia a fost finalizată în august 1948 și reprezintă astăzi un loc popular de întâlnire. Este poziționată în apropierea „Hachikō-guchi” („Ieșirea Hachikō”), una dintre cele cinci căi de acces către Gara Shibuya.