Harghita: Trafic greu restricţionat din cauza ninsorii abundente, pe DN 13A

Circulația pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, a fost restricționată miercuri seara pentru mașinile de mare tonaj, din cauza ninsorilor abundente.

23 mart. 2016, 21:45
Harghita: Trafic greu restricţionat din cauza ninsorii abundente, pe DN 13A

Șeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că este restricționată circulația vehiculelor mai mari de 7,5 tone, din cauză că utilajele de deszăpezire fac față cu greu ninsorii abundente, iar mașinile de mare tonaj pot îngreuna intervenția drumarilor.

De altfel, două tiruri care circulau pe DN 13 A nu au mai putut să-și continue drumul, au rămas blocate și au fost tractate de utilajele de deszăpezire. Stratul de zăpadă de pe carosabil a ajuns până la cinci centimetri, iar extracarosabil măsoară 20 centimetri.

Potrivit Agerpres, în județul Harghita ninge abundent, iar circulația pe mai multe drumuri se face în condiții de iarnă.

Drumarii intervin cu mașini de deszăpezire și împrăștie material antiderapant, iar echipaje ale Poliției Rutiere Harghita monitorizează și dirijează traficul. Șoferilor li se recomandă să circule cu prudență și să adapteze viteza de rulare la condițiile meteo.