Herta Muller, singura româncă laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, suspendată din Uniunea Scriitorilor. Motivul e incredibil

Publicat: Marţi, 17 Aprilie 2018 15:20 // Actualizat: Marţi, 17 Aprilie 2018 15:20 // Sursa: romaniatv.net

Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației (U.S.R.), pentru că nu a achitat cotizația stabilită de Consiliul U.S.R.

Uniunea Scriitorilor din România a confirmat, pentru Libertatea.ro, că Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației. Herta Muller, care a fost laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2009, nu a fost exclusă în cadrul U.S.R., pentru că nu a achitat suma.

Nu ești exclus din U.S.R pentru că nu îți plătești cotizația, dar ești suspendat din drepturi, până plătești. Excluderea se face pentru prejudicii de imagine, morale, financiare sau de altă natură", a explicat, pentru Libertatea.ro, Uniunea Scriitorilor din România.

Uniunea Scriitorilor din România precizează că sunt 2.600 de membri, din care 600 nu și-au achitat cotizația. „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plăteasc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat", a precizat Uniunea Scriitorilor din România. Cotizația anuală în cadrul U.S.R. este de 150 de lei.

Membrii U.S.R. au următoarele obligaţii:

să respecte prevederile prezentului Statut, precum şi deciziile luate în condiţii statutare de către organele de conducere ale U.S.R.;
să achite în fiecare an cotizaţia stabilită de Consiliul U.S.R. Dacă membrul U.S.R. nu-şi achită cotizaţia pe o perioadă de cel puţin un an, el e suspendat din drepturi, după cum prevede Regulamentul Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere;
să opteze, în cazul editării operelor proprii, pentru virarea taxei de timbru către U.S.R.;
să respecte normele deontologice ale breslei scriitoriceşti şi să manifeste grijă faţă de păstrarea prestigiului U.S.R.

Art. 9 Calitatea de membru U.S.R. încetează în următoarele cazuri:

a) ca urmare a demisiei, formulată în scris şi înregistrată la Secretariatul U.S.R. Dacă un membru demisionat din U.S.R. doreşte să redevină membru al U.S.R., el va urma procedurile obişnuite de primire în U.S.R.;

b) prin excludere, pentru încălcarea prevederilor Statutului prin fapte care au adus U.S.R. prejudicii materiale, morale şi de imagine grave. Deciziile de suspendare sau excludere sunt luate de Consiliul U.S.R. la propunerea Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, care funcţionează conform Regulamentului propriu.

Cine este Herta Muller:

Herta Muller singurul scriitor român, cu dublă naționalitate, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, obținut în 2009.

În 1982, a debutat cu volumul „Niederungen"- „Ținuturile joase".

A emigrat din România în 1987, stabilindu-se în Berlinul de Vest.

În 1993, a jucat în filmul Vulpe – vânător în regia lui Stere Gulea.

Din 1995, este membră a Academiei Germane pentru Limbă și Poezie.

În 2015, a primit Premiul Friedrich Hölderlin, din partea Universității Tübingen.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iun 04:48
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Daca in Epoca de Aur , Mihai Eminescu a fost Omagiat pe Stadionul 23 August din Bucuresti , eu Cred ca Mihai Eminescu ar Trebui sa Primeasca Premiul Nobel pentru Literatura , Candva in Viitor . Macar daca nu-mi face Nimeni , si mie , o Statuie in Timpul Vietii , mele , atunci sa-l Apreciez si eu pe Mihai Eminescu , si sa-l Propun si eu , pentru Premiul Nobel pentru Literatura .
22 apr 19:08
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Eu nu am Stiut , ca Exista si Muzica , Realizata la un Innalt Nivel de Profesionalism Muzical , cu Ascultatori doar a unui singur Cantec , mai Mult de 5 Milioane de Ascultatori , poate Fani , ai Muzicii . Iar Muzica de Exceptie , este Extrem de Dificil de Realizat ! Trebuiesc Studii Universitare , si dupa aceea , Practica , in Muzica , iar Cantecele Sunt Diferite , si foarte Multe , si Exceptionale ! Prima !
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H