HOROSCOP: Dieta astrologica pentru toate zodiile

Horoscop: Fiecare zodie are propriile caracteristici, astfel că şi o dietă trebuie calibrată în funcţie de anumite proprietăţi. 

15 mart. 2016, 08:28
HOROSCOP: Dieta astrologica pentru toate zodiile

BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Plini de energie, sexy, neastâmpărați, mereu activi și mari amatori de distracții, s-ar putea spune că pizza la domiciliu a fost inventată special pentru Berbeci; şi totuşi, ei savurează şi mâncărurile selecte, mai cu seamă dacă sunt bine condimentate cu chilli, boia sau piper.

Slăbiciuni cosmice: Nevrând să-şi piardă vremea mâncând, Berbecii şi-au format nişte deprinderi alimentare complet greşite. La masă, de pildă, ei stau cu ochii în televizor sau întorc pe toate feţele problemele de serviciu, ceea ce numai sănătos nu este! De multe ori, Berbecii mănâncă doar ca să-şi mai potolească nervii. Iar aceasta înseamnă: calorii consumate şi totuşi… grăsimi.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Pentru a slăbi, Berbecii au nevoie de impulsuri inteligente. Regula nr. 1: mâncând încet, în linişte, mănânci conştient şi înveţi să savurezi şi porţiile mai mici. Și optezi pentru vitamine, în loc să consumi grăsimi ascunse (fast-food). Pentru potolirea „crizelor” de foame datorate stării de nervozitate: ronţăiţi pâine de graham, care nu conţine aproape deloc grăsimi.

TAUR (21 aprilie – 20 mai)

Este cunoscută predilecţia Taurilor pentru opulenţă şi lux. Fiind gurmanzi, ei se „topesc” după ciocolată, îngheţată şi frişcă, dar nu le displac nici plantele puternic aromate, precum coriandrul, busuiocul şi rozmarinul, care – în plus – sunt şi foarte sănătoase.

Slăbiciuni cosmice: La atâta poftă de viaţă (şi nu oricum), ochii Taurilor sunt adesea mai mari decât stomacul. Iar punctul lor slab îl constituie dulciurile, consumate, nu de puţine ori, pe ascuns.

Supleţe şi formă maximă astrologică: în lupta cu kilogramele, de mare ajutor vă sunt porţiile rafinate în toate variantele posibile, de pildă, salatele de legume (rădăcinoase) sau garniturile cu sparanghel, broccoli sau praz. Potrivită pentru dvs: bucătăria italiană, uşoară. De reţinut: limitaţi durata cinei şi mai daţi o raită în jurul blocului.

GEMENI (21 mai – 21 iunie)

Gemenii există pe lume pentru a alunga tristeţea, plictiseala şi melancolia. Îi incită tot ce este nou. Fiind născuţi pentru a-i antrena pe ceilalţi, elixirul vieţii lor este dialogul. Într-o mână receptorul şi în cealaltă furculiţa cu spaghete? Nici o problernă, pentru că Gemenii vorbesc, gândesc, mănâncă şi beau repede. Gustări, sandviciuri, cartofi prăjiţi şi hamburgeri – ar fi suficiente ca să supravieţuiască.

Slăbiciuni cosmice: Mai degrabă repede decât bine?! Și Gemenii sunt fani convinşi ai fast-food-ului. Și mai sunt şi curioşi. Indiferent dacă este bun sau sănătos. Nu se concentrează asupra mâncatului, observând uneori – abia noaptea – că le e foame. Deprindere nesănătoasă, care depozitează grăsimi!

Supleţe şi formă maximă astrologică: Mai multă răbdare la masă şi o combinaţie mai sănătoasă de alimente – cam asta ar fi. Pentru că vă place în mod deosebit grătarul, ar trebui să vă satisfaceţi plăcerea de a experimenta mâncând legume la grătar. În felul acesta, bucuria culinară va fi dublată de pierderea kilogramelor.

RAC (22 iunie – 22 iulie)

Se spune că mâncarea menţine legătura dintre trup şi suflet, iar Racii au nevoie de ea în orice situaţie: ca impuls sau mângâiere, pentru a se simţi fericiţi sau pentru a se relaxa. Această nevoie izvorăşte din slăbiciunea Racilor pentru „locurile primitive” ale vieţii: patul şi vatra. Bucatele lor preferate sunt variate: salata, pepenele, pastele făinoase şi prăjiturile.

Slăbiciuni cosmice: Racii percep prepararea unui meniu ca pe un act de creaţie, fapt confirmat de numărul mare de bucătari de primă mână născuţi în această zodie. Și pentru că Racii îmbină mâncatul cu stările sufieteşti, ei găsesc întotdeauna un prilej pentru a găti. Și de aici, fireşte, tendinţa spre îngrăşare.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Fiind familiste convinse, femeile Rac – mai ales – reuşesc să slăbească împreună cu toţi ai lor. Dar pentru asta, va trebui să vă demonstraţi talentul culinar inventând tot felul de coctailuri cu vitamine, supe şi legume gratinate.

LEU (23 iulie – 23 august)

Unu la mână: trăiesc acum; şi doi la mână: trăiesc o singură dată! De aceea apreciază Leii tot ce e mai bun din peşte, din carne, din desert.

Slăbiciuni cosmice: Pentru că le place întotdeauna mai opulent, mai scump sau mai mult, Leii nu prea sunt dispuşi să sufere de foame. Iubesc luxul, inclusiv în farfurie, ceea ce nu este chiar ideal pentru siluetă şi sănătate.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Nu trebuie neapărat un meniu compus din 5 feluri, ca variaţie merge şi un sandvici cu curcan şi salată verde. Iar dacă mai şi constată că lucrurile simple (legume, supă sau peşte la grătar) sunt mai bune decât mâncărurile complicate şi opulente, Leii se pot mândri cu silueta lor.

FECIOARĂ (24 august – 23 septembrie)

Dacă citeşte cineva cu maximum de atenţie textul de pe pachetul cu tăieţei sau conţinutul exact al alimentelor tipărit cu litere abia lizibile, aceştia sunt cei născuţi in zodia Fecioarei. Sunt chibzuiţi şi disciplinaţi şi sănătatea este foarte importantă pentru ei. De aceea preferă alimentele bune şi proaspete.

Slăbiciuni cosmice: Fecioarele sunt capabile să ciugulească din farfurie, alegând bob cu bob, ajungând să numere caloriile şi să vâneze, constant, vitaminele. Ce le lipseşte: bucuria de a savura. Nici o altă zodie nu reacţionează la fel de repede la alimentele nesănătoase, necoapte sau stricate precum Fecioara. Este deci logic ca, în ciuda alimentaţiei atente, să sufere frecvent de proble me de digestie. La aceasta contribuie şi plăcerea de a ciuguli, care devine şi mai pregnantă în condiţii de stres.

Supleţe şi formă maximă astrologică: Ar fi greşit să vă limitaţi la câteva frunze de salată. Dacă vreţi să neagresiv, consumaţi legume călite şi mâncăruri uşor de digerat, de exemplu pui şi peşte.

MAI MULTE DETALII, pe yve.ro