HOROSCOP SEPTEMBRIE CRISTINA DEMETRESCU: Se anunţă o lună plină de capcane, cu probleme în amor, dificultăţi financiare

HOROSCOP CRISTINA DEMETRESCU 2019. Balanta este acea zodie ce aduce nu numai nativilor sai, ci tuturor celorlalati, prin planetele pe care fiecare le are pe aceasta zodie sau prin pozitia zodiei pe o harta natala, lectia echilibrului, a medierii, a indeplinirii unor sarcini fara conflict, prin diplomatie si armonie.

10 sept. 2019, 09:45
HOROSCOP SEPTEMBRIE CRISTINA DEMETRESCU: Se anunţă o lună plină de capcane, cu probleme în amor, dificultăţi financiare

HOROSCOP CRISTINA DEMETRESCU 2019. Este zodia cu cele mai mari extreme si devieri, daca energiile nu sunt distribuite cum trebuie, scrie astrostar.ro. Dar acestea reprezinta exceptii. Mai mult ca niciodata, Balanta, care multa vreme isi conserva energia, tocmai din dorinta de a nu provoca repercusiuni de tip bumerang in jurul sau, tocmai ea, a ajuns in punctul de a se lupta, literalmente, pentru mentinerea acestui echilibru, care acum nu mai vine chiar de la sine. Temerile vechi erau legate de riscul de a iesi din zona de confort, care aduceau fiereste consecinta pierderii nenumaratelor ocazii, de valorificare a propriulu potential.

Din noiembrie 2018 axa Destinului a schimbat traseul cu totul intrand pe zodile Rac/Capricorn. Va aduceti aminte de anul trecut discutia ampla despre Saturn in Capricorn, zodia domiciliu a acestei planete. Saturn va ramane aici pana la sfarsit de 2020 , cu o scurta pauza intre 23 aprilie si 2 iulie 2020. Anul mai debuteaza inca din zorii primei zile ale lui 2019 cu un tranzit de o luna si jumatate a planetei Marte prin domiciuliul sau in Berbec, acolo unde si Uranus, planeta neprevazutului s-a intors pana pe 7 martie. Ei bine, mentionand aspecte pe cele 4 zodii Berbec, Rac, Balanta si Capricorn, tocmai am descris componentele Crucii cardinale, ce definesc Karma de agresivitate.

Vor exista multe momente ale acestui an, aproape in fiecare luna, de aceea nu le mai enumar, cand tensiunile generate de aspectele „in viteza”, va vor provoca sa rezolvati rapid o serie de stuatii, sa luptati cu timpul, aspect ce tine si de faptul ca Saturn Planeta Timpului va ramane practic blocat la acelasi grad cu Karma din aprilie pana in octombrie, sa iesiti din zona de confort, sa cautati urgent solutii salvatoare si sa va straduiti sa stingeti niste scantei, in asa fel in cat acestea sa nu devina flacari mari ce mistuie diversele relatii prin conflicte. Trebuie sa cautati aceeasi maniera masurata prin care indiferent de provocari, sa reusiti sa tineti sub control posibile provocari.

Cand am pomenit de faptul ca unele planete sunt in domiciliu inseamna ca ele sunt foarte puternice si cu atat mai mult, aflate in Cruce cu Soarele vostru, indiferent cand sunteti nascuti, au si mai mare influenta.
Nu sunteti prima zodie careia, Saturn, planeta profesor, cea care de obicei prefera pozitiile inalte ale unei harti, ii tranziteaza cea mai joasa pozitie si anume casa familiei, a casei, traditiei, a maternitatii si a relatiei cu Sinele.

Sublimarea unui astfel de tranzit se face prin proiecte legate de casa, a achizitiona o casa, a construi o casa prin travaliile aferente ce insotesc acest proces greoi de cele mai multe ori, a infiinta sediul unei firme acasa, a munci efectiv in casa, a lua un batran in ingrijire, a pleca departe de parinti, mai mult de nevoie, decat de voie, in incercarea de a va gasi un rost, a parasi domiciul pentru ceva anume, nu intotdeauna foarte placut. Toate aceste aspecte pot fi generate de Saturn pe o casa de exil, adica in pozitie inversa decat teritoiul preferat de el, dar un Saturn extrem de puternic si exact asta face deosebirea intre voi si alte zodii, care s-au mai confruntat cu acest tip de tranzit. Un Saturn puternic pe o casa slaba este ca si cum ai caza un presedinte de stat intr-un hotel de nefamilisti. Ce se poate intampla? Nu ar sta nimeni relaxat, asteptand toti, atat vecinii, cat si Presedintele, ca acesta din urma sa plece. As fi pomenit despre elefantul care se legana pe o panza de paianjen, insa toata lumea deja a ajuns la concluzia ca aceste versuri descriau o situatie absurda.

Sa mai incercam! Il tineti minte pe Hopa Mitica? Nu faptul ca ar cadea si s-ar ridica vreau sa reamintesc, ci faptul ca greutatea din picioare il impiedica sa faca un salt. Asa sunteti si voi. Sunt situatii care atarna undeva, in basementul vietii voastre si inca doi ani este important sa le dati o importanta deosebita. Altfel este ca si cum va puneti flori in pervaz, cand de fapt in pivnita aveti infiltratii de la panza freatica.
Un sfat important si extrem de util pentru domnul Hopa Mitica alias nativii din Balanta, ar fi sa incercati in acesti doi ani, fie sa va mentineti o pozitie profesionala, daca depindeti de cineva, un angajator, o ierarhie, fie sa faceti in asa fel incat sa nu o pierdeti.

Nu este momentul marilor lupte pentru „dreptate” sau obtinerea unor recunoasteri. Nu sunteti pe val, decat daca v-ati saturat si vreti sa faceti ceva ce stiti, ce va place si sa depindeti doar de voi. Chiar si cand depindeti de voi, puteti avea senzatia datorita acestui Saturn pe Fundul Cerului, cum se mai numeste, ca este „greu la deal”. Regasirea de sine in cazul vostru presupune munca si efort. Daca simtiti energii ostile, este mult mai bine sa stati linistiti, sa nu va proiectati frontal, in mijlocul bataliei, pentru ca nu prea aveti avantaje.
Exista pozitii solide dintotdeauna si multi nativi Balanta se gandesc ca lor nu li se poate intampla nimic. Sunt multe situatii ce pot schimba cursul lucrurilor atunci cand sunteti intr-o ierarhie.

Schimbarea conducerii, schimbari in grupul sau compania din care faceti parte care nu depind de voi, probleme personale ce va pot ocupa timp. Nu se intampla degeaba aceste lucruri, desi la prima vedere pot parea revoltatoare. Mai ales pentru Balantele ce au ignorant dezechilibre personale grave, a venit momentul celei mai serioase reechilibrari din viata voastra de pana acum.
Sunteti singura zodie pentru care axa Destinului pe Rac/Capricorn isi invereseaza sensul si anume Destinul in Rac sta pe casa Capricornului si Karma in Capricorn sta pe casa Racului. O suceala, s-ar putea spune, insa exista un sens in asta. Rac inseamna familie, intimidate, pe cand Capricornul se refera profesie, cariera, relatia cu autoritatile.

Daca ar fi sa interpretam lucrurile doar prin prisma Destinului culminant pe casa carierei, as spune ca in 2019, chiar pana in iunie 2020, puteti dobandi avantaje profesionale importante, va puteti afirma, puteti creste, puteti schimba cel mai sigur coordonate profesionale, va puteti bucura de laurii si de succesele de pana acum, insa acest lucru este mai mult posibil pentru cei care sunt in pozitia de a se descurca pe cont propiu, a caror numire nu depinde de cineva sau pentru cei care isi folosesc imaginea in virtutea inertiei pentru ca si-au construit-o anterior.

Dar daca acolo in „basement” lucrurile nu sunt in regula, daca treptele pe care calcati au fost construite din rumegus, daca la baza succesului vostru nu a stat munca, munca si iar munca, ci relatii, oportunitati si marketing, conjuncturile astrale pot aduce caderi, procese care va tin blocati, cheltuieli ce pot bloca anumite activitati.

Va dau cateva exemple referitoare la maniera in Balanta isi poate recrea echilibrul. Cum este posibil prin prisma axei Vietii aflata in acelasi timp pe culmi (Destinul), dar si in cadere (Karma plus Saturn), sa fiti cu un picior in Rai si cu unul in Iad? Astfel veti intelege mult mai bine ce se intampla si de ce este bine sa traversati precauti aceasta perioada de doi ani, de altfel aproape trei, dar unul s-a dus, insa in special 2019, cand Saturnul blocat 7 luni pe Karma, creeaza un efect de inghet, blocaj, timp irosit pentru tot felul de situatii ce parca nu au suflul sa se deruleze de la sine.
Un prim exemplu l-am dat mai sus. Daca vedeti ca aveti la serviciu o conducere ostila, nu este momentul sa incepeti repetitiile pentru rolul Don Quijote, ci mai degraba pentru cel de dadaca. Mentinerea cu succes intr-o anumita pozitie profesionala, mai ales atunci cat de voi insiva depind niste oameni prin rolul pe care il jucati, merita sacrificiu din partea voastra.

Daca aveti o firma in faliment si va doriti ca activitatea voastra sa continue, deschideti alta, luati-o de la capat, va veti chinui pana la finalizarea tuturor proceurilor, dar veti supravietui si mai ales veti invata din greseli.

Daca o activitate are un firesc sfarsit, s-ar putea sa renasca alta. Culmea este a noii voastre exprimari profesionale, abisul este a ceea ce ati fost pana acum. Unii din voi nu pierd nimic, insa multi pierzand timp si tot asteptand sa vina salvarea din alta directie, puteti pierde si oportunitati.
Axa Rac/Capricorn inseamna familie versus cariera. Ce poate fi mai frumos decat sa transformati aceasta perioada de asa zis blocaj in momentul in care sa faceti un rost din propria voastra maternitate si familie.

Pentru femeile care raman insarcinate sau nasc este o perioada de inghet profesional firesc. Insa exista si o alta situatie, in care, desi v-ati fi gandit ca puteti lucra pana cu o luna inainte de a naste, acest lucru in anumite situatii nu este posibil. Luna neagra sta pe casa copiilor pana in 3 mai, trece pe casa sanatatii dupa 3 mai, plus Saturn pe Karma echivalent cu riscul de pierdere de sarcina, doar pentru unele dintre mame, va poate tine chiar in pat, daca conditiile medicale de tip cerclaj sau placenta previa impun retragerea voastra din munca. Am descris pe larg anul trecut, de ce tranzitele ce au avut loc pe acest segment maternitate, copii, era necesar sa fie luate foarte in serios si de a nu risca excese pentru a aduce pe lume in siguranta micutii.

Sunt femei care poate considera ca o sarcina vine inntr-un moment in care tocmai datorita acestui fapt pierd oportunitati profesionale. Nimic mai fals, sigur este o perioada de retragere, insa nu putem nici sa minimizam efectul de sarcina nedorita dat de Lilith pe casa copiilor pana pe 3 mai. Capricornul inseama varsta inaintata, Racul inseamna maternitate. Poate exista teama ca sunteti prea in varsta pentru a face un copil. Poate exista o alta teama si anume ca sunteti prea in varsta si ca timpul a trecut in defavoarea voastra, nefacand un copil. Sigur insa, apar aceste lupte interioare.

Saturn pe cea de-a patra casa, poate reactiva depresii severe sau poate sa va faca pentru prima oara cunostinta cu notiunea de depresie. Destinul este pe culmi, dar voi nu va puteti bucura de realizarile voastre. Ce ironie!…Putine Balante vor fi pe culmi, vor avea realizari notabile, insa aceelea sunt fie gravide, fie in depresie, fie se ingrijoreaza de o mama bolnava sau de singuratatea ei, mmai ales cele care sunteti departe de parinti. Nu, nu este o ironie, este un contrabalans firesc, care va face sa simtiti viata prin toti porii si sa regretati oportunitati pierdute din cauza comoditatii, sa apreciati mai mult timpul, viata si sa va doriti sa fiti iar in forma, promitandu-va in fata oglinzii ca atunci cand veti fi cu toate bateriile incarcate, veti muta muntii. Sa vedem!

O alta categorie de Balante este aceea in care simt si isi doresc evolutia profesionala, dar conditiile familiale sunt neprielnice si trag in jos. Fie ca sunteti o mama singura cu copii, fie nu sunteti singura, dar nu aveti ajutor pentru cresterea copiilor si trebuie sa va descurcati cum puteti, fie aveti grija de parinti in varsta sau bolnavi, fie acasa exista un sot neintelegator ce va taie aripile, cautati din rasputeri sa va reechilibrati, sa cereti ajutor, sa aduceti o bona, sa renegociati impreuna cu sotul relatia si pozitia voastra in aceasta relatie, altfel exista pierderi pe toate planurile.

Cu copii nu mai faceti fata, relatia cu sotul se raceste, iar frustrarea de a nu va regasi pe culmile unei aspiratii va apasa, dandu-va o senzatie de raceala interioara, determinata de indepartarea de Sine. Nu puteti fi cu ceilalti, daca nu sunteti cu voi, intai de toate.

Este o lupta, cu atat mai mult cu cat, anul debuteaza cu doua planete Marte si Uranus pe casa relatiilor, a casatoriei, a partenerilor. Marte +Uranus= WAR, mai ales la inceputul anului, dar si la mijloc de februarie in zilele de 12 si 13. Am spus ca Sensul Vietii pentru noi toti in Rac, inseamna sa facem ce simtim, iar voi, zodia diplomatilor, care mereu cautati sa ii multumiti pe altii, veti face cel mai mare efort pentru a exprima ce simtiti. Uneori mimica fetei va tradeaza, in timp ce cuvintele voastre salveaza aparentele. Stiti cum se vede?

Exista riscul ca anumite bariere sa se rupa si sa deveniti din impaciuitori, brusc extrem de reci, taiosi sau chiar agresivi. Vorbeam de echilibru. Daca rezolvati la timp ce aveti de rezolvat, daca reusiti sa obtineti prin comunicare, prin adevar, acolo unde pe harta aveti planete foarte bune, ceea ce va doriti, nu se mai ajunge la razboi. Faceti-va intelesi, auziti, luati masuri si mai ales, incercati sa schimbati ceva in viata voastra.

Fuga de probleme, tacerea de dragul de a fi toata lumea multumita, amanarea dezbaterii unor situatii de familie, cerinte din partea voastra ce nu sunt rostite, doar gandite, toate pot crea dezechilibre, nu numai ale voastre, cat si ale celor dragi, insa ei le vor resimti prin efect intarziat, atunci cand in mod inexplicabil deveniti omul extremelor, dupa ce i-ati obisnuit pe ceilalti intr-un fel opus.

In sustinerea a ceea ce am scris mai sus referitor la faptul ca puteti schimba ceva sau ca Destinul vostru este pe casa carierei, dar pe Rac si asta inseamna sa faceti, in sfarsit, profesional ce va place si ce simtiti. Jupiter, Marele Benefic se afla pe casa cursurilor medii sau de calificare, care va pot da un nou sens in exprimarea poate chiar a unor calitati native.

Citeşte şi HOROSCOP 2019 MIHAI VOROPCHIEVICI: ce zodii sunt binecuvântate de Dumnezeu. Previziunile runelor

Revin asupra tensunilor generate de Destinul pozitionat in cruce cu zodia voastra. Sunteti zodia Justitiei si pot exista procese care va scot de pe orbita. Munciti, activati, dar va dau peste cap. De la procese legate de serviciu, la procese de custodie si partaj ori alte situatii, anul incepe in forta.

Evitati pe cat posibil sa intrati in conflicte sau daca ele apar, folositi-va de diplomatie pentru a inabusi riscul unor procese in instanta. Trimiteti avocati sa medieze sis a negocieze pentru voi.

Mai pot aparea la Balanta caderi din functii din cauze politice, pierderea unor pozitii prin mutarea intr-un alt oras si ideea de a o lua de la capat, probleme de sanatate ce va tin in concedii medicale.

Un caz special este al tinerilor prinsi in menghina formata din dorintele parintilor referitoare la destinul lor, continuarea unei traditii de familie, teama de a nu-I dezamagi si totusi nevoia fiecaruia de a merge pe drumul lui.

Saturn blocat pe Karma creeaza auspiciile unei asa zise pierderi, ca-n povesti. Tanarul care nu este obedient fata de familie este dezmostenit. Sigur este doar o exagerare, insa uneori parintii nu te obliga direct, prin a-ti spune asta, insa au avut grija sa te formeze in asa fel incat sa nu mai stii cine esti si ce este mai bine pentru tine. Corect si conform destinului, trebuie sa mergeti pe drumul vostru indiferent de ce vor acestia de la viitorulu vostru profesional.

Asa este firesc. Daca se supara le va trece, daca nu le trece, au o problema, daca va dezmostenesc sau dau fratilor vostru ce ar trebui sa va dea voua, asta e, e gresit, nu poti judeca copiii in functie de cum se raporteaza direct la tine, ca parinte. Insa daca nu va urmati telul, aspiratiile, drumul, atunci veti gresi in mod flagrant si va fi foarte grea intoarcerea. Nu mergeti inapoi, faceti ce trebuie doar daca rezoneaza cu voi, nu puneti conditii si nu permiteti conditii asupra voastra. Balanta este zodia ce se decide greu, din nesiguranta, dar se decide si mai greu daca o influneteaza cineva. Axa Destinului are mare legatura cu parintii anul acesta si cu felul vostru de a va raporta corect fata de ei.

Nu va construiti case in curtile parintilor, nu amestecati actele, gen terenul parintilor si casa voastra si a sotului si sotiei. Riscati un mare circ peste cativa ani, circ plecat exact din acest punct.

Exista insa o situatie in care este nevoie de voi sa ajutati un parinte si sa petreceti mult timp cu acesta. Casa mamei este in special mai delicata. Din nou va trebui sa stabiliti un echilibru intre viata voastra si grija fata de parinti. Aici Timpul trebuie dedicat 100%, insa in functie de situatie, lasati-va ajutati. Se va pune chiar problema ca un parinte, din casa caruia ati plecat demult, sa vina acum sa locuiasca cu voi. Timpul curge haotic in 2019. Uneori nu aveti timp, alteori lucrurile se suprapun sau se nimeresc prost, insa viata este viata!

Constructia unei case va poate da mari batai de cap. Nu vreau sa dezvolt prea mult acest subiect, dar este risc de blocaj sau de decalare intre momentul in care ati vandut o casa si momentul in care va mutati intr-o casa noua. Va asteptati sa fie gata la un moment dat, dar lucrarile se amana si va incurca. Moneda se poate devaloriza si puteti pierde la cursul valutar etc. Atentie la felul in care va programati actiunile pe acest segment, dar si corelarea cu un buget, altfel blocajul poate veni din mai multe motive.

Sanatatea Balantelor depinde si ea de acest Saturn si Karma situate pe o pozitie inferioara, tocmai pentru ca planetele sunt puternice, iar Balanta depinde de echilibrul ei. Apare acest efect de „cadere”. Va pot lasa puterile, poate fi o depresie, o semipareza, o paralizie temporara, o problema de sanatate ce suge energie din voi si chiar recomand sa aveti in lista de telefon si un bioenergoterapeut. Din 3 mai incolo apare si riscul unor erori medicale, asa ca trebuie sa repetati anumite analize pana stiti ce aveti.

Atentie la stomac, rinichi, coloana, metabolism greoi, epuizare, din nou o depresie ascunsa si perversa care va da peste cap, dar nici vorba sa o depistati corect. Cauzele spirituale ale problemelor voastre medicale pot fi subtile, iar aceasta slabire de forte poate fi combatuta numai printr-o schimbare radicala. Pot fi cauze chimice, biologice, virale, dar si o secatuire de energie, o abandonare in fata unei sorti ostile, dar pe care nu vedeti cum ati putea sa o schimbati. Poate vad altii, cereti ajutorul!

Sistemul limfatic mai poate supara, iar daca vorbim de recuperarea dupa boli grele, aduceti aport de energie prin bioterapie, credinta, locuri sacre, un feng-shui perfect, cristale, hrana, igiena.
Energiile casei mamei, a casei, a familiei se relaxeaza din 2 decembrie cand aici intra Jupiter venind sa ajute, un an intreg de aici inainte.
Momentele eclipselor, cinci la numar, Ianuarie (5/6, 21/21), iulie (2,16/17) si 26 decembrie amplifica si mai mult tensiunile de pe axa Rac/Capricorn, care pentru voi inseamna tot ce am discutat mai sus, realizarea profesionala versus familia, obligatiile, casa.
Casa vanzarilor, a contractelor, a comertului in general este foarte bine aspectata, insa doar o neconcordanta temporalal intre tranzactii va poate da de furca.

In 2019 va puteti achizitiona o masina si inca una pe care v-ati dorit-o. Va puteti muta intr-un alt oras, fie ca sunteti in Romania sau in alta tara, deja. Puteti studia o serie de lucruri, limbi straine, puteti lua carnetul de sofer, puteti invata o meserie noua, cei mici pot avea inca un fratior sau o surioara, cei mai mici sau mai mari au un an scolar foarte bun, spun asta in special pentru cei cu examene importante, capacitate sau Bac, insa si pentru cei care doresc sa urmeze activitati extrascolare ce le pot schimba viitorul. Puteti deschide activitati de comert, puteti calatori, puteti face afaceri din turism, mai putin imobiliare. Sursele voastre de bani se schimba in urmatorii sapte ani, gratie intrarii lui Uranus in Taur.

Mergeti cu schimbarea, dar cu schimbarea pe care o simtiti. Implicati-va fratii si surorile in proiectele si problemele de familie la care trebuie sa participati cu totii. Nu le duceti singuri pe umeri. Raspundeti la invitatii de calatorie ale prietenior si rudelor si folositi aceste ocazii pentru a vedea locuri noi, aici sau in afara tarii. Ianuarie si noiembrie il aduc si pe Venus, Micul Noroc pe aceasta casa astrologica a comunicarii, drumurilor si contractelor si mai pot adauga ca anul 2019 este anul in care puteti scrie sau publica o carte, puteti capata brevete sau licente de trainer, formatori, ghizi, va puteti angaja ca profesori, puteti devini un lider si un formator de opinie.

Sentimental vorbind, asteptati sa treaca data de 3 mai pentru a nu va prinde urechile in iubiri neserioase. Nu mai sunt aspectele dure ale anului trecut, dar pericolul nu dispare in primele 4 luni ale anului. Ulterior nu vorbim de un an prin excelenta sentimental, insa aici intervine harta si destinul fiecaruia, de a gasi ceea ce cauta. Mai mult, in 2019 vorbim despre relatii la distanta cu care vorbiti mult prin epistole. Mai greu cu indragostitul ori eu am zis sa faceti ce simtiti. Insa in ideea in care vorbim totusi despre dragoste si intemeierea familiilor, atentie la relatiile cu familia prin alianta si evitati a locui cu alte rude decat cu partenerul de viata.