HOROSCOP URANIA 20-26 august: Vor fi retrograde Nodurile Lunare, planetele Uranus, Neptun, Pluton şi Kiron

În răstimpul cuprins între 20 și 26 august 2016 se va produce o schimbare de statut zodiacal prin intrarea Soarelui în semnul Fecioarei, în ziua de 22 august, ora 19:39', zodie în care va rămâne până pe 22 septembrie a.c., ora 17:29'. Va fi o perioadă bună pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei nu numai prin prezența Soarelui în casa lor I ci și prin prezența celor doi Benefici, în tranzit prin semnul lor, care se vor afla în conjuncție la mai puțin de 1° după 26 august. Mercur, Guvernatorul aceleiași zodii, în tranzit prin în domiciliul, va reprezenta un avantaj și o protecție pentru acești nativi.

RomaniaTV.net
19 aug. 2016, 08:58

Berbec

Pe 20 august (până la ora 21:19′), frământări interioare de mai mică sau mai mare intensitate în funcție de modul de viață și ipostazele particulare prin care trece fiecare Berbec. Unii vor dori să-și pună în ordine gândurile, alții, sentimentele; unii vor simți nevoia de a se desprinde de o serie de factori ai trecutului care nu le permit o evoluție pe măsura aspirațiilor lor dar, pentru care nu au suficiente resurse interioare ca să se mobilizeze în direcția acestei schimbări. Unele persoane pot trece prin răscoliri și insomnii legate de perspectiva, deloc liniștitoare, a locului lor de muncă. Nota generală poate fi de stare proastă, mai mult psihică decât organică. Și totuși, de-a lungul săptămânii viitoare, în cazuri particulare, unii își pot rezolva destul de bine o serie de problemele personale. Între seara zilei de 20 august și 22 august, nativii parcă prind aripi și putere. Se mobilizează, sunt harnici, activi, eficienți, întreprinzători, au inițiativă, se implică în tot felul de activități.

Pe 23 și 24 august, relația bani-muncă poate fi bântuită de zvonuri cu privire la eventualele măsuri administrative care i-ar putea afecta. De aici și dorința de a-și lua măsuri de siguranță: un al doilea job, o colaborare, o activitate pe cont propriu.

Între 25 și 26 august, dialogurile vor fi complicate în planul negocierilor sau al revendicărilor modeste la locul de muncă. Mai prost aspectate vor fi relațiile și comunicarea cu cei din străinătate. În planul activităților comune sau și al deplasărilor se pot naște mici dispute, neînțelegeri trecătoare și conflicte de interese sau divergențe de opinii. Străinătatea va reprezenta, de la sfârșitul săptămânii viitoare, un reper la care Berbecii, mai ales cei tineri sau cei între 47 – 49 de ani, vor reveni insistent ca la o ipoteză de viață luată tot mai serios în calcul.

Taur

Pe 20 august (până la ora 21:19′), se conturează discrepanțe între nativi și prieteni sau cunoscuți. Taurii nu se vor simți la fel de bine în preajma unor persoane de care erau apropiați mai înainte sau cu care întrețineau activități comune recreative, de compensare și de dezvoltare personală. Nici relațiile sentimentale nu vor fi mai limpezi, mai ales după 22 august, când Soarele se va alătura planetelor din casa a V-a care vor face opoziții la planetele din Pești și cuadraturi la cele aflate în tranzit prin Săgetător. Deși, Fecioara este frumos aspectată, prin cei doi Benefici în tranzit, totuși, se vor naște numeroase ipoteze care vor limita respectivele relații la strictul necesar sau vor pune între ele o pauză de comunicare. Între seara zilei de 20 august și 22 august, agitație, aparent nemotivată, stres nocturn, iritare. Unii pot face mici crize de nervi sau de mânie, ripostând brutal față de oricine le stă, în viziunea lor, în cale. Pe 23 și 24 august, situația se va tempera simțitor, nativii revenind la o stare de normalitate, dovedindu-se apți să treacă prin micile încercări de viață cu tenacitate și cu răbdare. Relațiile conjugale sau de afaceri pot cunoaște sincope provocate chiar de către Taurii care vor deveni bănuitori, nu vor avea încredere în nimeni și vor vedea peste tot trădări. Uneori, însă, vor avea dreptate și nu va fi vorba doar de o părere subiectivă. În acest caz, conflictele deschise nu vor putea fi aplanate simplu și repede. Între 25 și 26 august, preocupări și schimburi de idei, de informații pe teme bănești, în plan restrâns, sau financiare, în planul afacerilor. Cei care desfășoară activități în străinătate sau cu și prin intermediul unor persoane și instituții din afara granițelor, se pot confrunta cu îngrădirile legislației în domeniu din respectivele țări ori cu constrângeri pentru care vor face efortul să le rezolve.

Gemeni

Pe 20 august (până la ora 21:19′), momente în care orgoliul lor va fi satisfăcut de laudele, elogiile sau aprecierile care le sunt aduse pentru valoarea lor personală, pentru nivelul performant al activității lor. Mici bucurii și împliniri ale unor dorințe de afirmare în plan socio-profesional. Uneori, tocmai în aceste clipe plăcute, familia nu le va fi alături. Între seara zilei de 20 august și 22 august, relațiile de prietenie vor fi dinamice dar vor putea aluneca în controverse și riposte. Surprizele pe care unii cunoscuți le vor face nativilor, nu le vor fi pe plac acestora. Pe 23 și 24 august, indispozițiile trecătoare îi îndeamnă pe Gemeni să-și ia un moment de repaus din clocotul cotidian în care s-au lăsat antrenați în ultimul timp. Vor lenevi, se vor odihni, își vor aduce aminte că, pe lumea asta, mai există și odihnă, siestă, tihnă, abandon. Cei cu afecțiuni tiroidiene vor fi mai puternic influențați de acest tranzit.

Pe 25 și 26 august, însă Luna va tranzita semnul lor zodiacal și îi va trezi din reverie. Aceștia vor fi gata să răspundă la orice chemare, veseli, optimiști, lăsând impresia că au lăsat în spate necazurile și tracasările. Asta nu va face însă mai simple problemele care se vor isca pe sectorul familiei din care provin, pe sectorul căsătoriei, al afacerilor sau al proceselor ori pe cel al carierei. Din 22 august, Soarele va intra în casa a IV-a. Numărul mare de opoziții și cuadraturi pe care le va face Soarele în Fecioară cu Soarele natal al Gemenilor, cu planetele din Pești și din Săgetător, își va pune amprenta astrală pe cele mai importante decizii. Delicate și, uneori, chiar păguboase, se pot dovedi conflictele între soți sau asociați ori de câte ori va fi vorba de un interes patrimonial. Partajele ar trebui amânate. Latura locativă, funciară și a posesiilor legate, direct sau indirect, de „pământ” va traversa, pentru o lună, o criză a soluțiilor.

Rac

Pe 20 august (până la ora 21:19′), gândurile nativilor vor zbura, frecvent, spre aspirațiile lor profesionale. Unii își vor face planuri de călătorie, alții se vor confrunta cu un mănunchi de aspecte „tehnice” care par că se înmulțesc pe măsură ce trece timpul. Vor fi și nativi norocoși care vor rezolva repede chestiunile minore dar, aceasta va fi o ipostază strict personală, justificată de felul în care vor rezona Beneficii din casa a III-a cu planetele din momentul nașterii lor. Între seara zilei de 20 august și 22 august, deviza Racilor va fi, chiar dacă asta nu le va conveni: „ o luptă-i viața, deci te luptă, cu dragostea de ea, cu dor…”. Vor fi vizați, de acest context, cei care au funcții, răspunderi sau care vor trebui să-și exercite autoritatea morală și profesională într-un domeniu public. Din 22 august, Soarele va intra în casa a III-a, astfel că susținerea examenelor va fi favorizată. În acest sector se vor afla și cei doi Benefici, așa încât o doză de noroc sau măcar șansa desfășurării normale și corecte a concursurilor și verificărilor va fi destul de mare. Vor fi mai avantajați cei care vor susține probe practice, tehnice sau din domeniul economic, administrativ și juridic.

Pe 23 și 24 august, Racii vor dori să-și verifice unii prieteni la capitolul caracter, onestitate sau fidelitate. Au bănuieli că unii nu se poartă corect cu ei și, de aceea, în afara unor verificări discrete, îi pot pune la încercare. În general, nu este indicat să treacă cu vederea îndoielile personale, avertismentele primite sau faptele persoanelor cu care urmează să coopereze sau în anturajul cărora, pentru moment, gravitează. Presimțirea lor, este un sfetnic bun. Între 25 și 26 august, se poate instala în cugetul nativilor o dezordine și o nehotărâre care să nu le permită să analizeze lucid o situație sau să ia cea mai bună decizie.

Leu

Pe 20 august (până la ora 21:19′), Leii vor discuta despre bani. Unele cheltuieli privesc eventualele investiții mici sau medii, alteori privesc schimburile de tipul bani/obiecte între ei și persoane sau instituții. Între seara zilei de 20 august și 22 august, va funcția latura frumoasă, armonică a unui Trigon regal pe semne de Foc care le va alimenta dorința de a ieși din banalitate, de a se afirma, de a se realiza. Pentru unii, „împlinirea” înseamnă, după ce au rezolvat cu studiile și cariera, cu casa și mașina, întemeierea unei familii sau nașterea unui copil. Pentru alții, ea poate însemna plăcerea aventurii, lansarea în necunoscut: excursii, expediții, decizii bruște menite să le schimbe destinul pe fondul unei oferte sau a unei concluzii care-i entuziasmează. Moment favorabil pentru sportivi care pot doborî recorduri, pot cuceri medalii și campionate. Pentru cei în vârstă, mai puternice decât aceste forme sănătoase de manifestare a dorințelor personale, vor fi exagerările, viciul, lipsa de măsură sau de autocontrol și concesiile făcute propriilor slăbiciuni, justificate, erudit, prin aforisme latine de genul „Carpe diem”, „Gaudeamus igitur” sau prin zicale din popor – „o viață are omul”, „să bem, mâine nu știm ce va fi!”

Din 22 august, Soarele va tranzita casa banilor din muncă proprie. Deși dificile, discuțiile legate de un spor salarial ar putea avea succes. Pe 23 și 24 august, dorința Leilor de stabilitate profesională, de exercitare a puterii va fi mare dar ea va întâmpina obiecțiile membrilor de familie sau opoziția acerbă a celor care nu au de gând „să tragă” consecințele și să împartă cu ei riscurile asumării unor răspunderi publice. Pe 25 și 26 august, dorința nativilor de a se afla în locuri publice, de a se face cunoscuți, de a se integra în grupuri noi de prieteni va fi mare dar forma de manifestare va purta nota risipirii de sine și de bani.

Fecioara

Pe 20 august (până la ora 21:19′), relațiile matrimoniale, conflictele personale, divergențele cu partenerii de afaceri, procesele sau litigiile de orice natură continuă să acapareze atenția Fecioarelor. Exasperați de prelungirea lor sine die, unii vor fi dispuși, ajunși la limita răbdării, să accepte orice soluție de compromis, „să treacă de la ei”, numai să-și găsească liniștea. Greu de pus în practică și de loc indicat, pe fondul implicațiilor conflictuale și al consecințelor acestor cedări. Între seara zilei de 20 august și 22 august, mici (mari?!) surprize de ordin material cu legătură directă, de cele mai multe ori, cu una dintre rudele de sânge sau cu întreaga familie. Pe 22 august, mare eveniment! Soarele va intra în semnul lor zodiacal, în care va rămâne până pe 22 septembrie, timp în care Fecioarele se vor bucura de protecția și energia acestui astru.

El va spori minunata conjuncție Venus/Jupiter, planete aflate, la rândul lor, în zodia Fecioarei. Această etapă le-ar putea aduce unora victorii speciale, șansa de a rezolva încurcături, noroace personale, o stare bună de sănătate și o formă psihică excelentă. Pe 23 și 24 august, cele două case ale exprimării (dialoguri personale, prestație în fața unui juriu sau a unei comisii de examinare, oratorie, declarații scrise, exercitarea meseriei sau a profesiei în fața unui public) vor fi motivate astral divergent și, pentru unele Fecioare, deloc convenabil. Deși unii vor dovedi că sunt pregătiți temeinic, deși vor da dovadă de stabilitate emoțională, provocările vor fi mari și, din dorința de a fi cât mai convingători sau a-și „termina” rivalii, contestatarii, oponenții sau contracandidații, nativii pot „sări calul”. Între 25 și 26 august, se conturează ipostaze care pot accentua, de la caz la caz, latura existențială personală, cea familială, cea partenerială sau cea publică și profesională.

Mai multe, pe Libertatea.ro