Horoscopul lunii martie 2018. Cine se îmbogăţeşte şi ce zodie îşi va găsi sufletul pereche

Luna martie se arată ca fiind una în care predomină dinamismul. Se arată multe configurații astrale importante în prima lună de primăvară, multe dintre ele perfectându-se chiar în aceeași zi. Dar în loc să o judecăm doar prin prisma acestei descrieri sumare, ar fi mai bine să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra întregii sale atmosfere cosmice și a coloritului său particular.

02 mart. 2018, 10:52
Horoscopul lunii martie 2018. Cine se îmbogăţeşte şi ce zodie îşi va găsi sufletul pereche

Venus (Pești) trigon Jupiter (Scorpion): sensibilitate la cote înalte

În cursul sau în jurul zilei de 1, Venus din semnul Peștilor lansează un aspect armonios de trigon lui Jupiter din zodia Scorpionului. Nivelul nostru de sensibilitate ar putea crește destul de mult la începutul lui martie, fapt care fie ne poate potența creativitatea sau îndulci relațiile cu cei din jur, fie ne poate face să luăm lucrurile mult prea în serios. Ceea ce ne rămâne să facem este să-ncercăm să folosim acest lucru în avantajul nostru și să ne deschidem mai mult față de ceilalți.

Citeşte şi Horoscopul săptămânii 2 – 8 martie 2018

Mercur (Pești) trigon Jupiter (Scorpion): emoții prin cuvinte

În următoarea zi, Mercur din zodia Peștilor îi trimite un aspect favorabil de trigon lui Jupiter din semnul Scorpionului. Se menține nivelul de sensibilitate ridicat și în această zi, dar se prea poate ca acum să ne fie mai ușor să le comunicăm și celorlalți. Ideal ar fi să nu adoptăm o atitudine pasiv-agresivă în acest sens, ci de deschidere față de cei din jurul tău. Doar în felul acesta facem în așa fel încât să nu creăm o dramă din acest context astral și să-l folosim în avantajul nostru.

Mercur și Soare (Pești) conjuncți cu Neptun și Venus (Pești): trăiri sublime sublimate

În cursul sau în jurul zilei de 4, se perfectează două configurații astrale: conjuncția Soarelui din semnul Peștilor cu Neptun și a lui Mercur cu Venus din zodia Peștilor. Primul aspect ne poate face să fim creativi, dar și ușor de impresionat, iar cel de-al doilea să ne exprimăm sentimentele mai ușor față de persoana iubită. În felul acesta, se poate spune că ne acaparează romantismul zilele acestea, dar această stare ne poate face victime sigure în fața unor persoane manipulatoare.

Mercur și Venus trec în Berbec: simt și gândesc la foc automat

Datele de 6 și 7 se remarcă prin ingresul lui Mercur și Venus în semnul Berbecului. Dacă Venus în acest semn ar avea un motto, acela ar fi quot;Zoe, fii bărbată!”, ceea ce ar putea indica faptul că, în decursul următoarelor săptămâni, dăm dovadă de asertivitate în relaționarea cu cei din jur, dar mai ales pe plan sentimental. Intrarea lui Mercur pe acest teritoriu zodiacal aduce spontaneitate în gândire și în exprimare, dar este de dorit ca acest lucru să nu se transforme într-o lipsă de tact.

Jupiter retrogradează în Scorpion: întoarcerea în infernul interior

Din 8 încolo, Jupiter se mișcă îndărăt prin semnul Scorpionului, indiciu cum că se deschide o perioadă în care se vrea să ne ocupăm mai mult cu meditația și introspecția. Acestea ne pot ajuta să ne cunoaștem mai mult și să depășim eventualele obsesii, vicii, frustrări și angoase care au mai rămas în viețile noastre după tranzitul lui Saturn prin acest semn. În felul acesta, reușim să le epurăm cu totul acești scheleți din dulap care se încăpățânează să rămână în viețile noastre.

Mercur (Berbec) careu Saturn (Capricorn): cuvântul ce zdruncină și Marte (Săgetător) trigon Uranus Rx (Berbec): salt în necunoscut

În cursul sau în preajma zilei de 11, Mercur lansează un aspect tensionat de careu din semnul Berbecului lui Saturn din zodia Capricornului. Unele probleme de comunicare sau erori în scris pot pune în dificultate o structură deja șubredă din viața ta profesională. Tot în acea zi, Marte din semnul Săgetătorului aderă la un aspect armonios de trigon cu Uranus retrograd din Berbec, ce denotă o zi în care nu ne lipsește simțul aventurii, spontaneitatea și abilitatea de a lua inițiativa.

Citeşte şi Horoscopul pentru luna martie pentru toate zodiile. Ce zodii au noroc de bani

Venus (Berbec) careu Saturn (Capricorn): sentimente nesigure

În cursul sau în preajma zilei de 13, Venus din semnul Berbecului aderă la un aspect tensionat de careu cu Saturn din zodia Capricornului, fapt pentru care s-ar putea ca relațiile tensionate între parteneri, fie ei de viață sau de afaceri, să se șubrezească destul de mult la începutul celui de-al doilea decan al lunii. Este nevoie de mai multă înțelegere din partea părților pentru a face ca totul să margă bine sau să revină pe făgașul normal. Trebuie să ne readucem aminte de ce simțim.

Marte intră în Capricorn: asertivitatea la apogeu

Începând cu data de 17, Marte se mișcă prin Capricorn. Este de așteptat ca, pe parcursul șederii planetei acțiunii-n semnul exaltării sale, să-nregistrăm progrese remarcabile-n vederea accederii-n ierarhia socială și/sau profesională. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, faptului că ne mișcăm mai repede decât de obicei, profitând de toate oportunitățile care ne ies în cale. Deși am putea fi tentați să călcăm peste cadavre pentru grăbi și mai mult mersul, ar fi cazul să ne abținem.

Mercur conjunct cu Venus (Berbec): emoții și gânduri cu reacție

În cursul sau în jurul zilei de 20, Mercur aderă la o conjuncție cu Venus în semnul Berbecului. Se prea poate ca în acest context să spunem ori să gândim lucruri rapid și să dăm dovadă de o viteză de reacție cel puțin pe măsură. Acest lucru se poate dovedi de bun augur pentru aceia care nu-și găsesc curajul de a aborda o persoană pe care o plac. Nu ne rămâne așadar decât să zicem ce avem pe suflet. Nimic nu se compară cu sinceritatea atunci când ea este apreciată cum se cuvine.

Din 23 încolo, Mercur retrogradează prin semnul Berbecului, ceea c înseamnă că pe parcursul următoarelor săptămâni s-ar putea să fim mai slobozi la vorbă decât ar fi de dorit. Așa se face că am putea intra în unele conflicte nedorite, ceea ce riscă să aducă vătămări considerabile relațiilor cu cei din jurul nostru. Tot ceea ce ne mai rămâne, dat fiind contextual dat, este să găsim o cale de a rămâne diplomați și cu tact, chiar dacă instinctual ne mână într-o cu totul altă direcție acum.

Venus (Berbec) careu Pluto (Capricorn): sentimente intense și Venus conjunctă Uranus Rx (Berbec): întâlniri surpriză

Aspectul tensionat de careu pe care i-l trasează Venus din Berbec lui Pluto proaspăt din semnul Capricornului și conjuncția lui Venus cu Uranus retrograd în Berbec domină contextul astral al zilei de 28. Înflăcărarea și franchețea amenință să zdruncine din temelii status quo-ul actualului parteneriat de viață sau afaceri. Indiferent dacă se lasă cu o ruptură ori cu răstunare de situație mai mult decât surprinzătoare, cert este că fenomenul va fi unul exploziv. Apar multe surprize.

Venus intră în Taur: iubire cu gust, miros, formă și simț

Ultimul eveniment astral al lunii este intrarea lui Venus în zodia Taurului din 31 martie. Dacă-n semnul precedent am cunoscut ipostaza ei directă, vulcanică și voluntară, odată ajunsă în domiciliul său nocturn, apelează din nou la simțuri, indiferent dacă vorbim de cel vizual, auditiv, olfactiv, gustativ sau tactil. Nu-i de mirare așadar că ne atrage mai mult și dimensiunea materială, dat fiind aceasta ne poate asigura accesul la acele lucruri care ne încântă simțurile.

După cum rezultă din paragrafele de mai sus, ne așteaptă o primă lună de primăvară în care se prea poate să nu avem prea mult timp de odihnă. Asemeni naturii care renaște în martie, așa și astrele își intensifică parcă activitatea și noi odată cu ele ne trezim la viață și revenim la ritmul de activitate obișnuite. Nu ne rămâne decât să facem totul la timp și să nu le lăsăm pe mai târziu.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

-Soarele tranzitează Peștii până pe 20 martie ora 18:15, când poposește în Berbec;
-Lună Plină în Fecioară pe 2 martie ora 2:51, Lună Nouă în Pești pe 17 martie ora 15:13, Lună Plină în –Balanță oe 31 martie ora 14:37
-Mercur se mișcă prin Pești până pe 6 martie ora 9:38, moment în care pătrunde în Berbec, pe care îl -traversează în sens direct până pe 23 martie ora 2:19, când începe să retrogradeze;
-Venus se deplasează prin Pești până pe 7 martie ora 1:45, când ajunge în Berbec, semn pe care îl tranzitează până pe 31 martie ora 7:53, când ajunge în Taur;
-Marte se mișcă prin Săgetător până pe 17 martie ora 18:41, moment când poposește în Capricorn;
-Jupiter se mișcă firesc prin Scorpion până pe 8 martie ora 6:45, când începe să tranziteze îndărăt această zodie;
-Saturn se deplasează prin Capricorn pe toată durata lunii;
-Uranus retrogradează prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
-Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lui februarie;
-Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.