Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a murit la vârsta de 91 de ani

Publicistul american Hugh M. Hefner, fondatorul Playboy, a decedat miercuri (joi, ora Românei), la vârsta de 91 de ani, a anunţat compania Playboy Enterprises, potrivit presei internaţionale.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 04:21

Hugh M. Hefner a murit la vârsta de 91 de ani. Hefner s-a născut la data de 9 aprilie 1926 în Chicago, Illinois.

Prima ediţie a revistei Playboy, publicată în luna decembrie 1953, o avea în centrul atenţiei pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949.

Hefner a fondat revista Playboy în urmă cu mai mult de șase decenii. Concepută ca o revistă pentru bărbați, care combina imaginile femeilor pozate nud cu articole și interviuri, Playboy a devenit un brand, iar Hefner și-a construit un adevărat imperiu, devenind un nume de referință al lumii moderne.

„Tatăl emu a trăit o viață excepțională, care a avut un mare impact, atât ca un deschizător de drumuri în cultură și media, cât și ca o voce de referință care a susținut mișcări culturale și sociale semnificative pentru vremurile noastre – a susținut libertatea de exprimare, drepturile civile și libertatea sexuală”, a declarat fiul lui Hugh Hefner, Cooper Hefner, directorul de creație de la Playboy Enterprises. „A definit un stil de viață și un etos creat în jurul brandului Playboy, unul dintre cele mai cunoscute și mai rezistente branduri din istorie”, a adăugat fiul lui Hefner. 

Revista lui Hugh Hefner a inspirat și a fost în fruntea „revoluției sexuale” din anii 1960-1970, dar în ultimii ani se confrunta cu o competiție dură din partea pornografiei online. 

 

Pentru câteva luni, de la mijlocul lui 2016 până la începutul lui 2017, revista a experimentat chiar o variantă în care evita nuditatea, dar ulterior s-a întors la formula care a consacrat-o. 

Hefner îi are ca moștenitori pe soția sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David și Marston, și pe fiica sa, Christie.