Lucian Burlea, şeful spitalului Socola din Iaşi, audiat de procurorii DNA

Medicul Lucian Burlea, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iași, a fost dus la audieri marți după ce în cursul dimineții procurorii DNA, însoțiți de jandarmi și polițiști, au efectuat percheziții în incinta unității medicale.

31 mart. 2015, 09:52
Lucian Burlea, şeful spitalului Socola din Iaşi, audiat de procurorii DNA

Alături de Lucian Burlea procurorii DNA este audiată și o angajată a Departamentului Registratură a Spitalului Socola.

În cursul descinderilor efectuate de procurorii DNA în cursul dimineții de marți anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare și documente într-un dosar privind angajări ilegale și atribuirea unor contracte de achiziții.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la Spitalul de Boli Psihice Socola, din Iaşi

„Procurorii din cadrul DNA — Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2014. În cursul zilei de 31 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două locații situate în municipiul Iași, dintre care una la sediul unei instituții publice„, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.