Percheziţii DNA la Spitalul de Boli Psihice Socola, din Iaşi

Procurorii DNA au descins, marţi dimineaţă, la Spitalul de Boli Psihice Socola, din judeţul Iaşi, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie.

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 07:51
Percheziţii DNA la Spitalul de Boli Psihice Socola, din Iaşi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2014, se arată într-un comunicat.

În cursul zilei de 31 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două locații situate în municipiul Iași, dintre care una la Spitalul de Boli Psihice Socola, în pavilionul administrativ

Surse judiciare citate de Ziarul de Iaşi spun că procurorii caută acte din perioada în care manager la spitalul Socola era medicul Călin Scripcaru, care în prezent este consilier local din partea PSD. Descinderile ar avea legătură cu un caz mai vechi aflat în atenţia ANI.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.