Ianis Hagi, lăudat de presa italiană după debutul la Fiorentina

Ianis Hagi a fost lăudat de presa italiană pentru debutul în Serie A.

25 oct. 2016, 07:55
Ianis Hagi, lăudat de presa italiană după debutul la Fiorentina

Ianis Hagi a fost lăudat de Corriere Fiorentino: „A intrat agresiv și motivat în joc”. Și La Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6: „Suficient pentru viitor. Aplauze”.

Ianis Hagi a debutat în Serie A. Cadoul perfect la împlinirea vârstei de 18 ANI

„Unii primesc cadou la majorat o mașină nouă, un smartphone fițos sau o vacanță de lux. Ianis Hagi a avut parte însă de un dar mai special: debutul în Serie A în tricoul viola. Moment anunțat clar de recentele aprecieri. Meritul implicării impecabile la antrenamente și al unor meciuri bune la Primavera (3 goluri). Normal pentru un fotbalist de clasa lui, dar deloc scontat, având în vedere greutățile pe care le întâmpină puștii plimbați între tineret și prima echipă. Dar Hagi junior, cu mare umilință, a dat mereu maximum. În 20 de minute ale unui meci decis, a etalat clasă (două driblinguri reușite), personalitate, intrând cu răutatea potrivită, și-n dueluri. Plasat în spatele lui Kalinic și mereu prezent în acțiuni, a scos o directă din marginea careului. Semnale pozitive pentru puștiul ce își va face loc sigur în echipă în lunile următoare”, a scris Corriere Fiorentino.

Ziarul toscan i-a dat nota 6 lui Ianis (la fel ca lui Tătărușanu), aceeași primită în La Gazzetta dello Sport: „Suficient pentru viitor. Fiul lui Gheorghe a debutat în Serie A la 18 ani și o zi. Aplauze”.

„A intrat vizibil emoționat, dar în puținul timp oferit a arătat că e talentat. Sigur mai are nevoie de răgaz să crească, mai ales la capitolul fizic”, a scris şi La Nazione.