Iată care sunt legumele care te scapă de tuse

Tusea este unul dintre cele mai neplăcute simptome cauzate de răceli, gripă şi viroze. Ca să grăbeşti vindecarea tusei, poţi apela la leacurile pe bază de legume. Iată despre ce este vorba!

29 oct. 2015, 09:46
Iată care sunt legumele care te scapă de tuse

Hreanul

Datorită conţinutului bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, hreanul este foarte eficient împotriva tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Obţii un leac dintr-o ceapă, hrean şi miere.

Amesteci o lingură de hrean ras, cinci linguriţe de miere şi două linguri de ceapă rasă. Apoi torni 500 de ml de apă fierbinte şi laşi să dea în clocot de câteva ori. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l bei de patru ori pe zi, câte două linguriţe de fiecare dată.

Ridichea neagră

O altă legumă eficientă, în combinaţie cu mierea, este ridichea atunci când vine vorba de neplăcuta tuse. Acest remediu are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi pui în locul respectiv câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până la dispariția simptomelor.
Ceapa

Eficientă contra tusei este şi ceapa. Cel mai bine este să o prepari sub formă de ceai. Pui o ceapă medie la fiert, timp de zece minute, iar după primul clocot o iei de pe foc.

Află ce alte legume ajută la combatarea tusei AICI