Sebastian Ghiţă poate exercita funcţia de parlamentar şi să părăsească Ploieştiul: Este o decizie corectă

Judecătorii ICCJ au admis contestaţia depusă de deputatul Sebastian Ghiţă şi au schimbat controlul judiciar impus de procurorii DNA în cazul acestuia. Potrivit deciziei instanţei, care este definitivă, Sebastian Ghiţă poate părăsi municipiul Ploieşti şi poate exercita funcţia de parlamentar. În plus, magistrații de la Înalta Curte au dispus amânarea deciziei în ceea ce privește contestația formulată de deputat față de extinderea măsurii sechestrului asigurător pe bunurile sale până pe 13 iulie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2015, 08:45
Sebastian Ghiţă poate exercita funcţia de parlamentar şi să părăsească Ploieştiul: Este o decizie corectă

Procurorii DNA au extins controlul judiciar asupra lui Sebastian Ghiţă în data de 24 iunie, interzicându-i acestuia printre altele să părăsească municipiul Ploieşti, fără încuviințarea prealabilă a procurorului competent, şi să îşi exercite funcţia de parlamentar. Măsura era valabilă până pe 14 august, numai că Sebastian Ghiţă a contestat decizia.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă şi Alexandu Iacobescu, audiaţi la DNA Ploieşti

Magistraţii ICCJ au schimbat controlul judiciar impus de procurorii DNA în cazul deputatului Sebastian Ghiţă în sensul că acesta poate părăsi municipiul Ploieşti, nu şi teritoriul României. De asemenea, Sebastian Ghiţă poate exercita funcţia de parlamentar, poate merge în Parlament şi poate întreprinde acţiuni ca orice alt deputat.

„Această decizie care îmi permite să părăsesc Ploieştiul şi să merg în Parlament este una corectă şi nu ma vizează doar pe mine ca persoană. Aştept motivarea domnului judecător”, a precizat Sebastian Ghiţă în faţa sediului DNA.

Obligațiile suplimentare din conținutul măsurii de control judiciar au fost determinate de extinderea acțiunii penale față de Sebastian Ghiță pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. Aceste noi infracțiuni se adaugă celei inițial reținute în sarcina inculpatului, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, Înalta Curte a amânat pentru aceeași dată pronunțarea asupra contestației formulată față de măsura sechestrului asigurător și de trei societăți despre care anchetatorii spun că erau controlate de Ghiță prin interpuși, respectiv ASESOFT Tehnologies SRL, Budureasca și TVMP.

Deputatul Sebastian Ghiţă a spus, miercuri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susţinând că este un dosar politic care vizează „dărâmarea acestui guvern” şi „convingerea lui Victor Ponta că dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti”. Ghiţă a mai spus că este vorba despre „o lovitură de stat şi de palat”.