Ieşenii trebuie să dea banii înapoi pentru ajutoarele primite de la stat

Mai mut de o mie de ieşeni sunt buni de plată pentru că au şpăcălit suistemul de ajutoare sociale şi au încasat sume care nu li se cuveneau în mod legal.

26 aug. 2015, 06:47
Ieşenii trebuie să dea banii înapoi pentru ajutoarele primite de la stat

Cu bani în conturi, dar şi cu ajutoare de la stat – acesta pare a fi cazul a peste o mie de oameni din Iaşi. Ei sunt acum buni de plată acum după ce timp de trei ani au încasat ajutoare pentru încălzire.

Toţi cei acuzaţi că au încasat banii de ajutoare au omis să spună că de fapt aveau economii în bănci de peste 3.000 de lei, potrivit România TV.

Citeşte şi Se plâng de sărăcie, dar nu vor să muncească. Numărul familiilor care trăiesc din ajutoare sociale a crescut

Numărul persoanelor care se află în această situaţie este de 1300, iar fiecare dintre acestea avea peste 3.000 lei. Conform legii, o astfel de situaţie încalcă legile şi duce la sistarea ajutorului pentru căldură. 

Când au fost interogate, unele dintre persoanele respective au declarat că nu ştiau că au bani în conturi bancare, iar altele au spus că banii din conturile lor aparţineau unor rude apropiate. Acum, toţi cei găsiţi în neregulă trebuie să ramburseze banii pentru energia termică sponsorizată.