Igiena intimă, între mit şi realitate

Igiena intimă deși pare a fi un subiect tabu, este vital sănătății tale. Astfel că am ales să verificăm câteva mituri pentru a înțelege mai bine cum poți să ai o igienă corectă și sănătoasă.

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 06:29
Igiena intimă, între mit şi realitate

Sănătatea ta intimă nu ar trebui să fie legată sub nicio formă de rușinea de a discuta cu medicul tău ginecolog dacă ai întrebări sau orice fel de nelămuriri cu privire la această zonă.

Nu ne-am născut învățați, acest proces realizându-se de a lungul întregii vieți.

Sportul afectează sănătatea intimă?

Clar da, mai ales dacă ne referim la ciclism sau echitație. Aceste două tipuri de mișcare presupune o presiune foarte mare asupra zonei genitale care poate irita vulva și astfel favorizează apariția infecțiilor genitale.

În plus, contează foarte mult și lenjeria intimă pe care o porți, și ideal ar fi ca aceasta să fie din bumbac de înaltă calitate și din când în când să renunți la lenjeria intimă mai ales seara când dormi.

Lasă-i spațiu și favorizează-i corpului tău oportunități pentru a se relaxa și pentru a respira în voie.

Epilat total sau parțial?

Ei bine, aici e aici. Un subiect sensibil deoarece deși este inestetică pilozitatea vaginală, ea are un rol de apărare, astfel că dacă ești adeptul epilatului total cel mai bine ar fi să fii mult mai atent cu igiena ta intimă pentru a avea grijă atât de vulva cât și de vaginul tău, acum expuse la tot felul de afecțiuni.

Practic înlături bariera de protecție naturală a organismului, deci mare grijă.

Mâncărimea vaginală este normală?

De principiu mâncărimea este o reacție alergenică pe care o dezvoltă organismul tău. Fie de la detegentul de rufe folosit, fie de la un anumit aliment sau poate din cauza materialului din care a fost confecționată lenjeria.

Astfel că, mâncărimea poate semnala prezența unei bacterii, a unei ciuperci sau chiar prezența unei infecții.

Și da, mâncărimea din zona intimă este un semnal care trebuie să te trimită la medic.

Săpun sau gel intim?

Un gel intim corespunzător pielii tale te va proteja de ciuperci, bacterii și infecții și poți să îl folosești zilnic. Însă nu același lucru se poate spune și despre săpun, acesta are rolul de a usca pielea și implicit de a afecta pH-ul pielii.

Deci este de preferat în locul săpunului clasic un gel intim .

Ține cont de faptul că nu toate secrețiile vaginale sunt normale, iar în cazul în care acestea și-au schimbat textura, culoarea și inclusiv mirosul nu ezita să mergi la un consult ginecologic.

Află despre scurgerile vaginale din timpul sarcinii AICI