Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Şi-a rupt piciorul, dar a trecut linia de sosire la maraton ÎN GENUNCHI

Lecţie de dăruire în Japonia, unde o atletă a continuat cursa, chiar dacă îşi rupsese piciorul.

27 oct. 2018, 09:31
Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Şi-a rupt piciorul, dar a trecut linia de sosire la maraton ÎN GENUNCHI

O atletă în vârstă de 19 ani din Japonia a dat o superbă dovadă de devotament față de propria echipă. Rei Iida și-a rupt piciorul cu 200 de metri înainte de finișul cursei de la Nagoya.

Japoneza a participat zilele trecute alături de echipa ei la un maraton de calificare la Fukuoka, dar nimic nu preconiza ce avea să se întâmple. Când s-a apropiat de finalul celor 7 kilometri ai ei şi trebuia să se pregătească de predarea ştafetei către o colegă s-a împiedicat, a căzut şi şi-a rupt piciorul. Disperată ca nu cumva echipa ei să fie descalificată din acest motiv, Rei s-a decis să meargă în genunchi şi chiar să se târască efectiv pe asfalt pe ultimii metri. A ajuns cu răni groaznice la locul de schimb, dar toată lumea a îmbrăţişat-o după ce şi-a atins scopul.

Din păcate, sacrificiul femeii a fost inutil. Oficialii maratonului au comunicat greşit cu managerul echipei lui Rei. Acesta s-a speriat şi şi-a retras echipa din cursă la aflarea veştii că una dintre alergătoarele lui şi-a rupt piciorul, neştiind că respectiva a pasat totuşi ştafeta şi totul e în regulă din acest punct de vedere. Rei a fost dusă la spital, dar povestea ei a făcut înconjurul lumii şi este acum un model de sacrificiu pentru niponi, recunoscuţi oricum drept nişte caractere imposibil de înfrânt.