Două românce s-au întâlnit în mod neașteptat, în Chile: „Credeam că voi fi prima româncă de la Maratonul Patagoniei, dar a mai fost o nebună”

O româncă care a avut curajul să traverseze oceanul pentru a ajunge în Chile și a concura la Maratonul Patagoniei a avut parte de o surpriză neașteptată.

14 sept. 2023, 09:19
Două românce s-au întâlnit în mod neașteptat, în Chile: „Credeam că voi fi prima româncă de la Maratonul Patagoniei, dar a mai fost o nebună”
O româncă a avut parte de o surpriză atunci când a ăarticipat la un maraton din Chile

Maratonul Internațional al Patagoniei și-a desfășurat cea de-a 11-a ediție în Parcul Național Torres del Paine. Au participat aproximativ 700 de persoane de 38 de naționalități și din toate regiunile din Chile. Printre aceștia s-a numărat și o româncă, Elena Stănescu, care a avut parte de o surpriză neașteptată.

Sportivii au avut de parcurs un drum de pietriș cu multe curbe și pante abrupte, cu vedere la lacuri, Cerro Paine Grande, Cuernos del Paine, Cerro Almirante Nieto, Torres del Paine și multe altele. Unul dintre românii remarcați a fost Elena, care trăiește în Portugalia de două decenii.

Citește și: Alina, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă în Italia de iubitul său. Inițial, anchetatorii au crezut că e vorba despre o moarte naturală

„Primul meu maraton (42K) trebuia să fie într-un loc special pentru ca suferința să merite (râde). Simt că a fost foarte greu, dar a fost cu adevărat magnific. Peisajele acestei curse sunt incredibile. Provocarea a fost să cunosc Patagonia și am făcut-o alergând. Acum voi mai sta încă două săptămâni pentru a vedea și alte locuri din zonă.

M-am antrenat la 40 de grade în vara europeană și aici este foarte frig. Am supraviețuit. Primii 21 km au fost dificili, dar minunați. M-am oprit mult să fac poze și selfie-uri. Nu-mi pasă de vreme, pentru că a trebuit să mă bucur de peisaj ”, a spus românca pentru presa chiliană.

Citește și: O româncă din Grecia a rezistat 5 zile în inundații. Cum a supraviețuit puhoaielor: „Cel mai bun grătar din viața mea”

Elena a avut parte de o supriză de neuitat, În Puerto Natales a întâlnit o conațională, pe Carmen Gerea.

„Credeam că voi fi prima româncă la Maratonul Internațional al Patagoniei, dar nu, e aici… a mai fost o nebună (râde)”, a spus Elena.

Carmen Gerea locuiește în Chile de ceva timp și s-a bucurat mult să întâlnească o altă româncă în timpul maratonului.

„Sunt româncă, dar locuiesc în Chile. Sunt chilianizată. Anul trecut am fost la Ultra Paine, mi-a plăcut Patagonia și am vrut să mă întorc. Ne-am întâlnit (cu Elena) la împărțirea kiturilor. I-am văzut fața și mi-am spus ‘arată ca o compatrioată în Chile’, așa că am vorbit cu ea. Este curajoasă, a venit din cealaltă parte a universului pentru a alerga primul ei 42K”, a spus ea despre Elena, care a terminat cursa în cinci ore și 22 de minute.