ÎMPUŞCĂTURI la un mall din Munchen. LISTA cu persoanele UCISE

Șapte cetățeni străini, trei kosovari, trei turci și un grec, se numără printre cele nouă persoane ucise vineri seară de un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani care a semănat moarte într-un centru comercial din Munchen.

23 iul. 2016, 16:32
ÎMPUŞCĂTURI la un mall din Munchen. LISTA cu persoanele UCISE

Ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu a rostit numele celor trei turci care figurau printre victime — Sevda Dag, Can Leyla și Selçuk Kiliç — într-un interviu acordat postului turc NTV, potrivit Agerpres. El a adăugat că a sunat familiile. Niciun alt detaliu nu era imediat disponibil despre cele trei victime.

La rândul său, Priștina a anunțat că trei albanezi kosovari se află printre victime, iar președinția a decretat o zi de doliu național pentru 24 iulie. Potrivit presei locale, este vorba de un bărbat, Diamant Zabergja, în vârstă de 21 de ani, și de două femei, Armela Segashi, o adolescentă de 14 ani, și Sabina Sula, a cărei vârstă nu a fost precizată.

Un cetățean grec care, potrivit presei, avea 17 ani, se regăsește pe lista persoanelor ucise, a indicat MAE de la Atena. Acest deces „ne întărește în obligația de a combate ura și terorismul în Europa”, a scris premierul Alexis Tsipras pe contul său de Twitter.

Autorul atacului armat, soldat cu 16 răniți, este un tânăr care suferea de probleme psihice și care nu avea legături cu jihadismul, potrivit poliției germane.

CITEŞTE ŞI: Presupusul atacator din Munchen: „Am probleme psihice. M-am născut în Germania”. Portretul atacatorului