În Germania se produc câte zece atacuri pe zi împotriva migranţilor

Germania a înregistrat, în 2016, nu mai puţin de 3.500 de atacuri împotriva migranţilor care s-au refugiat în această ţară. Mai precis, este vorba de câte zece attacuri în fiecare zi a anului.

26 feb. 2017, 16:04
În Germania se produc câte zece atacuri pe zi împotriva migranţilor

Aceste atacuri au făcut în total 560 de răniţi, între care 43 au fost copii, au precizat autorităţile germane, citând datele oficiale ale autorităţilor.

Referitor la aceste rapoarte, Guvernul „a condamnat vehement” violenţa, argumentând că persoanele care au cerut protecţie în Germania, aspirând la statului de refugiat şi prin aceasta, la un acoperiş deasupra capului şi la o viaţă mai sigură.

Creşterea numărului de solicitanţi de azil în Germania a pus presiune pe guvernul cancelarului german Angela Merkel, care a primit în 2015, în plină criză a refugiaţilor, 890 de migranţi în caăutare de azil în Gemania.

În 2016, numărul migranţilor care s-au îndreptat spre Germania a scăzut dramatic în 2016, la numai 280.000 de cereri de azil. Diminuarea numărului de migranţi s-a datorat închiderii „rutei balcanice”, precum şi semnarea unui acord controversat între UE şi Turcia, în martie 2016.