În Olt nu există vaccin antigripal. Peste 1.500 de persoane cu afecţiuni respiratorii, la medic într-o săptămână

Publicat: Joi, 12 Octombrie 2017 08:37 // Actualizat: Joi, 12 Octombrie 2017 08:47 // Sursa: romaniatv.net

Peste 1.500 de olteni cu afecţiuni respiratorii şi aproape 400, cu pneumonie au ajuns la medic într-o săptămână, cei mai afectaţi fiind copiii. Potrivit DSP Olt, nu s-a primit nicio doză de vaccin antigripal, deşi au fost catagrafiaţi 30.000 de oameni cu risc şi care doresc să cumpere serul.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au precizat, pentru MEDIAFAX, că „frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent".

În săptămâna anterioară, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.543 de infecţii respiratorii acute şi 392 de pneumonii. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, ponderea este deţinută de grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani, fiind înregistrată o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi autorităţile militează pentru vaccinarea antigripală, fiind considerată cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, nicio doză din acest ser nu a ajuns în depozitele DSP Olt, în situaţia în care au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni, consideraţi cu risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017-2018.

„Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal", se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră grupele populaţionale: persoanele cu vârsta cuprinsă între 6-64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, gravidele, medicii şi cadrele sanitare medii şi personal auxiliar din unităţile medicale, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, dar şi adulţii şi copii rezidente în instituţii de ocrotire socială.

Citeşte şi Cel mai bun antibiotic natural

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6559
RON
24 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H