Încă un câine îşi împuşcă, accidental, stăpânul

Un bărbat în vârstă de 78 de ani din statul american Florida a ajuns în stare critică la spital după ce a fost împuşcat accidental, la vânătoare, de câinele său care s-a împiedict de o carabină. Este vorba de cel de-al doilea asemenea caz în decurs de o lună, petrecut în Statele Unite ale Americii.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 10:21
Încă un câine îşi împuşcă, accidental, stăpânul

Bărbatul a fost împuşcat în timp ce se afla la o partidă de vânătoare începută în weekend alături de buldogul său Eli, pe care îl are de foarte mult timp şi care poate fi considerat, deja, un câine bătrân, relatează ABC News.

Arma bărbatului se afla între el şi cîinle care îl însoţea în căutarea vânatului în momentul în care animalul a tresărit către stăpânul său atingând şi declanşând puşca. Carabina s-a descărcat în piciorul bărbatului care a ajuns în stare gravă la spital.

Un asemenea incident nu e o premieră în SUA. La începutul acestei luni un vânător din Utah a recepţionat un foc de armă în fesă dintr-o armă declanşată de câinele său, surescitat, în timp ce pândeau un cârd de raţe sălbatice. Nerăbdarea câinelui, care s-a tot foit în ascunzişul de vânătoare, după cum a povestit vânătorul, a făcut ca omul să încaseze numai puţin de 27 de alice, îndepărtate printr-o serie de operaţii laborioase.

Conform poliţiei din Florida, citate de ABC News, cazul buldogului se află încă, conform procedurilor legale, sub investigaţie.