Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, transferat în Bucureşti

Un bebeluș de șase luni care prezenta o formă ușoară a bolii diareice acute a fost transferat din Argeş la Spitalul Matei Balș din București. Reprezentanții Instituției Prefectului au anunţat că în spitalele din județul Argeș mai sunt internați, miercuri, 45 de copii care prezintă scaune diareice, cu 17 mai puțini decât în urmă cu o zi.

02 mart. 2016, 09:00
Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, transferat în Bucureşti

Încă un copil cu probleme digestive din Argeş, în vârstă de şase luni, a fost transferat, marţi seara, la spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, bebeluşul fiind diagnosticat cu o formă uşoară de boală diareică acută.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, miercuri, că bebeluşul de şase luni s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului de Pediatrie din Piteşti marţi, la ora 11.55.

Marţi seara, băieţelul din Piteşti a fost transferat la spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, din dorinţa părinţilor.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 31 de copii, dintre care 25 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești sunt opt copii, cinci dintre ei cu vârsta sub doi ani. Patru copii mai mici de doi ani se află în secția de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeș și doi la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 62 de copii cu scaune diareice.

Vezi şi: Momente de groază pentru părinţii copiilor bolnavi. Ministrul Sănătăţii, la Marie Curie: Luptăm înainte

Patru copii cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internaţi miercuri la spitalul „Marie Curie” din Capitală, la secţia Nefrologie, trei fiind dializaţi peritoneal, a declarat dr. Mihaela Bălgrădeanu, şeful secţiei.

Potrivit Mediafax, copilul care se afla internat la Terapie Intensivă a fost mutat miercuri la Nefrologie.

Unul dintre copii prezintă, însă, complicaţii neurologice.

„Din punct de vedere al manifestărilor neurologice evidente, lucrurile stau bine, însă noi, deocamdată, nu putem şti exact ce leziuni au lăsat aceste manifestări neurologice clinice la nivelul creierului. Lucrurile acestea le vom aprecia în timp şi printr-o serie de alte examene şi, bineînţeles, prin urmărirea evoluţiei comportamentului copilului. Acum, pe primul plan, se află totuşi boala renală acută şi noi trebuie să stăpânim acest moment”, a mai declarat dr. Bălgrădean.

Citeşte şi: ALERTĂ MEDICALĂ în şcoli şi grădiniţe din cauza bacteriei E.coli. Măsuri de URGENŢĂ, luate de autorităţi