Incendii devastatoare în Chile. Focul a distrus sute de gospodării şi mai multe persoane sunt rănite

Incendiile au izbucnit luni, pe colinele din Valparaiso, iar focul s-a extins cu repeziciune şi a distrus peste o sută de gospodării, au informat autorităţile chiliene.

RomaniaTV.net
03 ian. 2017, 12:40

Potrivit informaţiilor oficiale, cel puţin 19 persoane au fost rănite în incendii, într-o zonă lovită deja de mai multe ori, de mai multe calamităţi ce s-au succedat în anii recenţi.

Incendiile s-au produs în apropiere de Valparaiso, afectând comuna Laguna Verde şi s-au extins şi în zona Playa Ancha, distrugând peste 100 de locuinţe din 500 câte se află în acest sector al ţării, a informat ministrul adjunct de Interne, Mahmud Aleuy, în cadrul unei conferinţe de presă, în Santiago.

Potrivit primului bilanţ al pagubelor materiale şi al victimelor incendiului, autorităţile au anunţat 19 răniţi, majoritatea având probleme respiratorii. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces. Aproximativ 50 de hectare de teren pentru culturi au fost mistuite de flăcări, a estimat Onemi (Biroul Naţional pentru Situaţii de Uregenţă) din Chile.

Citeşte şi O familie a rămas fără casă de sărbători. Un incendiu le-a mistuit locuinţa VIDEO

Un oraş portuar care a intrat în Patrimoniul Mondial al Umanităţii în 2003 a fost, de asemenea, afectat de focul şi fumul rezultate în urma declanţrii incendiilor. Deasupra oraşului s-a întind un nor de fum gros, iar echipele de intervenţie  – zece bombardiere cu apă şi elicoptere – precum şi sute de pompieri au fost afectate anihilării dezastrului. Luni, la începutul serii, focul fusese în cea mai mare parte anihilat.