INCENDIU CHIŞINĂU: Intervenţiile chirurgicale la două dintre pacientele aduse la Bucureşti au decurs bine

Intervențiile chirurgicale efectuate la două dintre pacientele rănite în incendiul de la Chișinău au decurs bine, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, unde sunt internate femeile, medicul Adrian Stănculea.

12 ian. 2016, 10:53
INCENDIU CHIŞINĂU: Intervenţiile chirurgicale la două dintre pacientele aduse la Bucureşti au decurs bine

Potrivit acestuia, probabil în cursul zilei de miercuri va fi operată și cea de a treia pacientă rănită, care era în stare foarte gravă, dacă se va menține același trend evolutiv pozitiv.

„Intervențiile au decurs bine. Posibil ca a treia pacientă, care era în stare foarte gravă, deoarece s-au mai ameliorat un pic parametrii la ventilație, doza de vasopresor a mai scăzut, dacă menține același trend evolutiv pozitiv este posibil să fie operată miercuri. Asta se va decide mâine, în funcție de starea pe care o va avea atunci”, a spus medicul.

El a precizat că intervențiile chirurgicale efectuate marți au fost de excizie-grefare.

Guvernul Republicii Moldova: Mulţumim României pentru sprijinul acordat moldovenilor răniţi în incendiul din Chişinău

Adrian Stănculea a precizat că, în continuare, toate cele trei paciente sunt intubate și se află în stare gravă.

„Sunt posibile alte intervenții dacă va mai fi nevoie, dar nu chiar atât de curând, probabil săptămâna viitoare. Până atunci se vor face pansamente”, a spus medicul Stănculea.

Sâmbătă, într-o cafenea din centrul Chișinăului a avut loc o explozie, în urma căreia 17 persoane au fost rănite.

Trei dintre răniți, femei, cu arsuri grave, au fost aduși duminică la București cu o aeronavă militară și au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.