Incendiu de vegetaţie lângă Cetatea Poenari, turiştii au fost evacuaţi UPDATE

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică după-amiază lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului.

22 apr. 2018, 14:09
Incendiu de vegetaţie lângă Cetatea Poenari, turiştii au fost evacuaţi UPDATE

UPDATE: Circulaţia rutieră este oprită pe DN 7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs la kilometrul 57, în comuna Arefu, judeţul Argeş, şi a căderilor de pietre pe carosabil, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, se estimează ca traficul să fie reluat în condiţii normale în cursul dimineţii de luni, în jurul orei 8,00.

UPDATE: Circulaţia rutieră a fost reluată duminică pe DN7C Transfăgărăşan, în comuna Arefu, judeţul Argeş, unde la kilometrul 57, în zona Cetăţii Poenari, s-a produs un incendiu de vegetaţie şi mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma evenimentului nu au rezultat victime iar circulaţia rutieră a fost oprită la scurte intervale de timp şi fluidizată prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului, precizează sursa citată.

UPDATE: Un elicopter de la Iaşi va interveni pentru stingerea incendiului de vegetaţie care a izbucnit, duminică, în zona Cetăţii Poenari, de pe Transfăgărăşan, au anunţat reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

„Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenţia unui elicopter. (…) Aşteptăm să ajungă elicopterul de la Iaşi, între timp, căutăm soluţii pentru a realiza şi un releu cu motopompe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiaşi surse, incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, la faţa locului fiind trimise mai multe autospeciale şi zeci de pompieri, cărora li s-au alăturat şi jandarmi. După izbucnirea incendiului, 50 de turişti care se aflau pe scările de acces către cetate, precum şi alţi 10 de la baza muntelui au fost evacuaţi.

Ştirea iniţială:

Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul a cuprins o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi. La faţa locului intervin trei autocamioane, două autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj SMURD.

Din cauză că este vorba despre o pantă abruptă şi intervenţia este dificilă, va fi solicitată şi intervenţia unui elicopter utilitar.

Aproape 60 de turişti au fost evacuaţi, iar traficul rutier a fost restricţionat în zonă, întrucât există pericolul să cadă pietre pe carosabil.