Incendiu de vegetaţie uscată pe 15 hectare de pădure din Olt

Vegetația uscată și lăstărișul dintr-o pădure din comuna Movileni au ars pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, în urma unui incendiu izbucnit miercuri dimineața, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

16 aug. 2017, 10:56
Incendiu de vegetaţie uscată pe 15 hectare de pădure din Olt

Pentru stingerea incendiului din pădurea de la Movileni au intervenit, de aproximativ cinci ore, două echipaje de pompieri cu o autospecială cu apă și spumă și o autospecială multifuncțională cu bazin cu motopompă și echipe de voluntari din localitate, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Cornel Gogolan.

Intervenția pompierilor a fost solicitată miercuri dimineața, în jurul orei 8.00, pentru stingerea incendiului ce se manifesta la vegetația uscată și lăstărișul de la pădurea din satul Bacea, comuna Movileni.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 12.00, dar pompierii acționează încă pentru lichidarea lui.

„Suprafața afectată este de 15 hectare. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare. Intervenim cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială multifuncțională cu bazin de apă și motopompă și șase subofițeri. Pompierii sunt sprijiniți de 12 persoane de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate”, a precizat Gogolan.

Citeşte şi Incendiu puternic la un apartament din Râmnicu Vâlcea. Patru persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon