Incendiu la o biserică din Craiova. Pompierii au intervenit de urgenţă

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la o biserică monument istoric din municipiul Craiova, focul afectând o parte din altar, cristelniţa şi haine bisericeşti. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit la tablou electric.

30 ian. 2018, 14:25
Incendiu la o biserică din Craiova. Pompierii au intervenit de urgenţă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi după-amiază, la biserica „Sf.Nicolae – Dorobănţia” din municipiul Craiova unde izbucnise un incendiu.

O autospecială de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova s-a deplasat pe strada Alexandru Odobescu, constatând că în biserică este mult fum şi că incendiul se manifestă în interior, la tabloul electric.

Echipa de intervenţie a reuşit în scurt timp să stingă focul. În urma incendiului a fost afectată o parte a altarului, mobilier din altar, haine bisericeşti şi s-a degradat cristelniţa. Pompierii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la tabloul electric.

Biserica respectivă fusese supusă unor ample lucrări de restaurare, reabilitare şi consolidare în urmă cu patru ani.

Biserica „Sf.Nicolae – Dorobănţia” a fost ctitorită între 1782-1793 şi refăcută ulterior între 1863-1865, fiind monument istoric.

Citeşte şi Incendiu puternic într-un depozit de cauciucuri, pericol de explozie VIDEO