Incendiu violent pe insula artificială Palm Jumeirah, din Dubai. Un bloc luxos a fost cuprins de flăcări VIDEO

Un incendiu a izbucnit luni într-un luxos bloc de locuințe de pe insula artificială Palm Jumeirah, în largul orașului Dubai, fără să se înregistreze victime, potrivit martorilor oculari și autorităților.

13 dec. 2016, 07:10
Incendiu violent pe insula artificială Palm Jumeirah, din Dubai. Un bloc luxos a fost cuprins de flăcări VIDEO

Flăcările au cuprins ultimele din cele 12 etaje ale blocului Oceana, o clădire din care locatarii au fost evacuați la scurt timp după declanșarea incendiului, potrivit martorilor.

Echipe de pompieri, susținute de unități ale apărării civile, au reușit târziu în cursul nopții „să stingă complet focul”, a anunțat pe Twitter biroul de presă al guvernului local din Dubai, fără să anunțe victime omenești.

cest incendiu a fost ultimul dintr-o serie de incidente similare care au devastat în ultimele luni, fără să provoace moartea vreunei persoane, mai mulți zgârie-nori din acest oraș-emirat de la Golful Persic, membru al federației Emiratelor Arabe Unite.

Cel mai spectaculos s-a produs în noaptea de Revelion 2016 într-un hotel de lux din Dubai, The Adress Downtown, în apropiere de Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume. Incendiul s-a soldat cu 16 răniți, dintre care 14 ușor.

În februarie 2015, un incendiu a cuprins partea superioară a uneia dintre cel mai înalte clădiri din Dubai, The Torch, obligând sute de locatari să evacueze apartamentele, și de această dată fără să se înregistreze victime.