Închisoare PE VIAŢĂ pentru inventatorul criminal Peter Madsen care a ucis o jurnalistă în submarinul său

Parchetul danez a cerut, luni, pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru Peter Madsen, un inventator autodidact care a invitat la bordul submarinului său o jurnalistă suedeză, Kim Wall şi apoi a ucis-o şi i-a dezmembrat şi mutilat trupul, aruncând rămăşiţele ei în mare.

23 apr. 2018, 17:07

Parchetul din Danemarca a motivat decizia sa prin maniera odioasă în care inventatorul autodidact a ucis-o pe tânăra jurnalistă, de 30 de ani, care urcase la bordul submarinului în călătoria inaugurală pentru a face un reportaj despre acest eveniment ce s-a produs în august, 2017.

Acest caz i-a stupefiat şi pe judecători, aceştia afirmând că procesul este  „unic în analele judiciare daneze” în ceea ce priveşte scenariul brutal prin care i-a luat viaţa jurnalistei.

După 11 zile de audienţe obositoare, justiţia daneză a aflat şi alte amănunte din viaţa şi obiceiurile lui Madsen, între care violenţă sexuală, torturarea unor femei pe care le strângea de gât şi le decapita.

Crima perfectă

Madsen era obsedat de „crima perfectă”, au explicat specialiştii în Pshihiatrie care au urmărit cazul lui şi care spun că el face parte din grupa „perverşilor polimorfi”, care prezintă „un risc ridicat” de recidivă. „El şi-a făcut un plan criminal ideal, aşa cum i-a transmis printr-un SMS unei prietene. (…) Nu există loc de îndoială” în acest caz, a fost concluzia  psihiatrilor.

Citeşte şi O jurnalistă de 33 de ani a murit. Tânăra era dată dispărută de duminică

În vârstă de 47 de ani, Madsen a avansat trei versiuni diferite  privind circumstanţele dispariţiei suspecte a jurnalistei,  în data de 10 August 2017.  În prima versiune, el a spus că a debarcat la această dată la Copenhaga, iar anchetatorilor le-a declarat jurnalista Kim Wall ar fi murit accidental dincauza unui panou care i-ar fi căzut în cap.

În octombrie, această versiune a căzut, anchetatorii descoperind capul femeii. Necropsia a demonstrat însă contrariul. Atunci, criminalul a avansat o altă variantă, aceea portivit căreia jurnalista s-ar fi intoxicat cu gaze emanate în urma urma unei depresurizări a habitaclului.

Autopsia femeii a pus în evidenţă nu mai puţin de 14 tăieturi în zona organelor genitale. Chiar dacă circumstanţele morţii lui Kim Wall nu au fost determinate cu o precizie 100%, există şi alte indicii, acelea potrivit cărora jurnlista ar fi murit prin „asfixie mecanică” produsă fie de tăierea gâtului, fie prin sufocare.

Cu toate că îşi aşteaptă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, acuzatul a fost surprins căutând pe Internet cuvinte-cheie ca „femeie”, „decapitare”, „agonie”. Întrebat de ce a căutat aceste cuvinte, el a răspuns că a fost o simplă coincidenţă.