Închisoare pe viaţă pentru un belgian care a fost prins cu un kilogram de cocaină

Un tribunal din Cambodgia l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe un belgian prins de către autorităţile cambodgiene cu 1 kilogram de cocaină.

22 iun. 2018, 15:18
Închisoare pe viaţă pentru un belgian care a fost prins cu un kilogram de cocaină

Belgianul David C.  „a fost condamnat la închisoarepe viaţă şi la o amendă fr 20.000 de dolari”, (17.000 de euro), a explicat Y Rin, purtătorul de cuvânt al unui tribunal municipal din Phnom Penh. 

Bărbatul fusese arestat în Ianuarie, pe aeroportul Phnom Penh, după ce autorităţile au dscoperit în bagajul său peste 1 kg. de cocaină. Bărbatul plecase din Brazilia şi trecuse prin Etiopia, Thailanda şi apoi, în Cambodgia, unde a fost reţinut chiar pe aeroport.

Bărbatul de 30 de ani trăia în Cambodgia de mai mulţi, unde avea familia sa.

Bărbatul intenţionează să se adreseze justiţiei, atacând soluţia în procedură de apel. Avocatul bărbatului nu a făcut încă niciun comentariu privind acest caz.

În Iunie, în timpul audierilor în justiţie, bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a spus că i se promisese suma de 25.000 de euro pentru a trece drogurile în Cambodgia. El a ţinut să spună că aceasta a fost prima oară cîn a făcut acest fel de operaţiune ilicită cu droguri, iar drogul urma să ajungă la un nigerian – neidentificat – din Cambodgia.

În anii recenţi, autorităţile cambodgiene şi-au intensificat lupta împotriva drogurilor şi au făcut sute de arestări în rândul traficanţilor de narcotice, între care se regăsesc şi înalţi responsabili locali şi străini.