INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI TORENŢIALE şi vânt puternic în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică de ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină, valabilă în toată ţara.

24 mai 2017, 07:04
INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI TORENŢIALE şi vânt puternic în toată ţara

INFORMARE METEOROLOGICĂ. În intervalul 24 mai, ora 15.00 – 27 mai, ora 23.00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august. Date noi de la meteorologi VIDEO

Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

O rupere de nori a făcut, marţi noaptea, ravagii în comuna Glimboca din judeţul Caraş Severin. 80 de gospodării au fost pur și simplu măturate de ape. În unele zone acestea au avut și un metru înălțime. Șuvoaiele au luat toate proviziile de hrană sau furaje pentru animale, mobila și aparatura electrocasnică din casele oamenilor, dar și două mașini

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, fiind aşteptate precipitaţii în fiecare zi, la începutul săptămânii acestea curprinzând sud-estul teritoriului, miercuri extinzându-se în aproape toată ţara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.

VEZI PROGNOZA METEO pe două săptămâni