RUPERE DE NORI în Caraş Severin. Un sat a fost distrus de ape. Oamenii sunt distruşi VIDEO

O rupere de nori a făcut ravagii în comuna Glimboca din judeţul Caraş Severin. 80 de gospodării au fost pur și simplu măturate de ape. În unele zone acestea au avut și un metru înălțime. Șuvoaiele au luat toate proviziile de hrană sau furaje pentru animale, mobila și aparatura electrocasnică din casele oamenilor, dar și două mașini, informează România TV.

24 mai 2017, 06:36
RUPERE DE NORI în Caraş Severin. Un sat a fost distrus de ape. Oamenii sunt distruşi VIDEO

La Glimboca, în judeţul Caraș-Severin, o localitate aflată la 15 km de Caransebeș, urgia s-a dezlănțuit marţi seara după ora 19.00, când a început să toarne cu găleata din cer. După mai puțin de o oră, oamenii au observat cum în pâraiele care trec prin sat apa creștea văzând cu ochii. Șuvoaiele au ieșit din matcă și au luat-o pe străzi și prin casele oamenilor.

În unele zone apa a depășit un metru și a luat tot.

Am luat copilul în braţe şi am fugit pe deal, venea apa şi pe aici şi pe acolo. Am rămas vai şi amar, am fugit prin spate, am spart gardul. Au venit valuri cât două maşini„, a spus un bărbat.

Pagubele lăsate în urmă sunt foarte mari. Apele au distrus mobila, electrocasnicele, parchetul, au umplut casele și curțile cu mâl și chiar au luat pe sus două autoturisme.

Mai multe autospeciale și zeci de pompieri militari au fost trimiși în zonă pentru a-i ajuta pe săteni să scoată apa și mâlul din beciuri și case. Conform primelor estimari ar fi afectate de inundații circa 80 de gospodării.

Inundaţiile de la Glimboca s-au produs în urma scurgerilor de pe versanţi şi sunt aproximativ 80 de gospodării afectate. Acţionează trei echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş cu patru motopompe transportabile şi o motopompă cu capacitate de 3000 litri„, au declarat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

O viitură foarte puternică, nu a mai fost o situaţie la fel în ultimii 40 de ani, o schemă de evacuare„, a declarat Pavel Mâţu, viceprimarul comunei Glimboca.

Apele au distrus și podețe și drumuri comune. Abia miercuri, la lumina zilei, după ce va fi evacuată apa din toate locuințele se va putea face o evaluare totală a pagubelor.

Citeşte şi INUNDAŢII în judeţul Gorj. Zeci de gospodării, afectate de viituri VIDEO