Informaţii ŞOCANTE în cazul traficului cu sânge: şapte persoane au murit pentru că nu au primit transfuzii

Şapte oameni grav bolnavi au murit pentru că nu li s-au făcut la timp transfuziile, susţin procurorii. În schimb, sângele donatorilor era vândut pe piaţa neagră de directorului Centrului pentru Transfuzii Slobozia şi de opt asistente medicale. Mascaţii au făcut percheziţii, iar directorul şi cinci asistente au fost reţinuţi.

RomaniaTV.net
10 iul. 2014, 13:15
Informaţii ŞOCANTE în cazul traficului cu sânge: şapte persoane au murit pentru că nu au primit transfuzii

Zeci de poliţişti şi mascaţi au descins la Centrul de Transfuzii din Slobozia unde se bănuieşte că sângele donatorilor era vândut. Persoanele vizate de acțiunile polițiștilor sunt angajați ai Centrului de Transfuzii Slobozia. În afara sediului Centrului de Transfuzii, au mai fost percheziționate și domiciliile angajaților Centrului.

Percheziţiile au vizat nouă persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals intelectual, delapidare, şantaj şi instigare la fals.

Citeşte şi: Asistente medicale de la Centrul de Transfuzii din Slobozia, reţinute că vindeau sângele donatorilor

Procurorii au emis mandate de reţinere pe numele şefei Centrului de Transfuzie Sanguină Slobozia, Cristiana Stoian, şi pe numele a cinci asistente, angajate ale centrului respectiv.

Alte două asistente medicale au fost puse sub control judiciar în acest caz.